Yemekleriyle adından sıkça söz ettiren Hayat, yine sofralarımızı nefis tatlarla donatıyor. Hatay’ın yayla ilçesi Belen’den gelen bir lezzet var sırada. 

et-tava

Yapılış Süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

 500 gram dana kuşbaşı et

 2 adet orta boy soğan

 8 diş sarımsak

 3 adet orta boy domates

5 adet yeşil biber

1 fincan Sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Karabiber

Kırmızı pul biber

Tuz

Zahter

Yapılışı

Soğanları, yeşil biberleri halka şeklinde, domatesleri de küp şeklinde doğrayın.

Eti de küçük küçük doğrayın.

Bir tencere veya güvece  eti koyun ve suyunu çekinceye kadar pişirin.

Üzerine sıvı yağ ekleyin ve hafifçe kavurun.

İçine soğan, sarımsak, domates ve baharatları ilave edin ve karıştırın.

Güvecin üzerini önce pişirme kağıdı daha sonra folyo ile örtün.

200 derece ısınmış fırında 30 dakika pişirin.

Sonra üzeri açık şekilde 15 dakika kadar daha pişirin.

Fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

Güveç yerine döküm tencerede kullanabilirsiniz.