Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya Sarması

Beşamel soslu bol kıymalı, peynirli bir lazanya hayal ettik… İçine baharatlarımızı ekledik… Sunumu da farklı olsun istedik ve rulo dilimler şeklinde hazırlayıp servis ettik. Nefis oldu! Siz de mutlaka denemelisiniz.

lazanya

Hazırlama süresi:  45 dakika

Pişirme süresi:  30-40 dakika

Porsiyon sayısı:   6-8

Malzemeler

-Beşamel Sos İçin

-2 yemek kaşığı tereyağı

-3 yemek kaşığı un

-3 su bardağı süt

-1 çay kaşığı tuz

-½ çay kaşığı muskat rendesi

İç Harcı İçin

-300 gram kıyma

-1 adet soğan

-½ su bardağı domates rendesi

-2 adet yeşil biber

-1 adet kapya biber

-5 dal maydanoz

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı pul biber

-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

 -1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

1. Soğan, biber ve kıymayı sıvı yağ ile tavada soteleyin.

2. Domates püresi ve baharatları ilave edin suyu çekinceye kadar pişirin.

3. Beşemal sos için önce tereyağı ve unu sararıncaya kadar kavurun.

4. Süt, tuz ve muskatı ilave edin sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.

5. Lazanyaları kaynar suya atın 10 dakika kadar haşlayın yumuşasınlar.

6. Tüm hazırlanan malzemelerin soğumasını bekleyin.

7. Lazanyaların içine önce biraz beşemal sos sürüp sonra kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.

8. Fırın kabına yanyana yerleştirin.

9. Kalan beşemal sosun tamamını lazanyaların üzerinde gezdirin.

10. Kaşar peynirini üzerine yerleştirin.

11. 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

12. Ilık halde servis edin.

Pişirme Önerisi:

Lazanyalar kıvrılacak kıvama gelene kadar haşlanmalı.