Ülkelere özgü yemekler MigrosTV mutfağında! Bu kez Macarların nefis lezzeti beşamel soslu Macar kebabı ile karşınızdayız.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika
Porsiyon sayısı: 4-6
Malzemeler
- 1/2 dana eti
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 6 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Beşamel sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
- ½ çay kaşığı muskat rendesi
Yapılışı
- Kalın tabanlı bir tavayı ısıtın ve kuşbaşı doğradığınız etleri içine atın.
- Yüksek ateşte kavurun ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edin.
- Ocağın altını kısın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine bezelyeleri ve sarmısakları ekleyin 2-3 dakika daha kavurun.
- Doğranmış domates ve baharatları ilave edin ve hafif suyunu salınca ocaktan alın.
- Patlıcan ve patatesleri soyup orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın.
- Kızgın yağda kızartıp bir kaba çıkartın.
- Beşamel sos için sos tenceresinde yağ ile unu kavurun sütü ilave edip bir taşım kaynatın.
- Tuz, biber ve muskatı ekleyip ocaktan alın.
- Uygun bir fırın kabına önce etleri sonra kızarmış patates ve patlıcanları yerleştirin.
- Beşamel sosu üzerine dökün, kaşar rendelerini de ilave edin.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Servis Önerisi:
Dilerseniz kaşar rendesinin bir kısmını kebap harcınıza ilave ederek kullanabilirsiniz.