Beşamel Soslu Macar Kebap

Ülkelere özgü yemekler MigrosTV mutfağında! Bu kez Macarların nefis lezzeti beşamel soslu Macar kebabı ile karşınızdayız.

macar-kebabi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 4-6

Malzemeler

  • 1/2 dana eti
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 6 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • ½ çay kaşığı muskat rendesi

Yapılışı

  1. Kalın tabanlı bir tavayı ısıtın ve kuşbaşı doğradığınız etleri içine atın.
  2. Yüksek ateşte kavurun ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edin.
  3. Ocağın altını kısın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Üzerine bezelyeleri ve sarmısakları ekleyin 2-3 dakika daha kavurun.
  5. Doğranmış domates ve baharatları ilave edin ve hafif suyunu salınca ocaktan alın.
  6. Patlıcan ve patatesleri soyup orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın.
  7. Kızgın yağda kızartıp bir kaba çıkartın.
  8. Beşamel sos için sos tenceresinde yağ ile unu kavurun sütü ilave edip bir taşım kaynatın.
  9. Tuz, biber ve muskatı ekleyip ocaktan alın.
  10. Uygun bir fırın kabına önce etleri sonra kızarmış patates ve patlıcanları yerleştirin.
  11. Beşamel sosu üzerine dökün, kaşar rendelerini de ilave edin.
  12. Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

Dilerseniz kaşar rendesinin bir kısmını kebap harcınıza ilave ederek kullanabilirsiniz.