Vitamin Deposu: Beyaz Etli Güveç

Beyaz et severlerin kayıtsız kalamayacağı bir tarif. Tavuğun kemikli ve farklı bölümleri yerine fileto tavuk göğsü ilavesiyle hazırladığımız güvecimiz; lezzetini kök sebzelerden, kıvamını ise sosunda yer alan undan alıyor.

16-29 Mart Migroskop döneminde yer alan piliç but ızgara ve piliç baget gibi lezzetli beyaz et çeşitleriyle de güveç hazırlayabilir, arzu ettiğiniz mevsim sebzelerini ekleyebilirsiniz.

Kısa sürede pişen ve ekonomik bir tarif olan beyaz etli güveç aile bütçenize de #iyigelecek!

Beyaz Etli Güveç Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

2 adet fileto tavuk göğsü

8 adet küçük boy taze patates

2 adet orta boy havuç

200 gram kültür mantarı

100 gram arpacık soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı soya sosu

3 su bardağı sıcak su

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

4 dal maydanoz

Püf noktası:

Kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurduğunuz unu, domates salçası ilavesiyle karıştırdıktan sonra sıcak su ile kıvamını açın.

Pişirme işlemi öncesinde sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanın kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharat ve kök sebzeleri ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini geniş tabanlı bir tavada ters yüz ederek kızartın.

Kabuklarını soyduğunuz taze patatesleri ortadan ikiye kesin, havuçları ince ince dilimleyin.

Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanların kabuklarını dikkatlice soyun. Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.

Derin bir tencereye aldığınız zeytinyağı ve tereyağını kısık ateşte eritin. Azar azar eklediğiniz unu karıştırarak kavurun.

Kokusu çıkan una domates salçası ve soya sosunu da katıp 1-2 dakika daha kavurun. Sırasıyla; doğranmış patates, dilimlenmiş havuç, arpacık soğan, kültür mantarlarını ekleyin. Yağsız tavada mühürlediğiniz fileto tavuk göğüslerini ilave edin.

Sıcak su ekleyip tahta kaşık yardımıyla sadece bir kez karıştırın. Tuz, toz kırmızı biber ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirdiğiniz beyaz etli güveci sıcak olarak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilavesiyle servis edin.