Beyaz Pirinç ile Yapılan 5 Muazzam Tarif

Beyaz pirinç mutfaktaki vazgeçilmeyen malzemelerden biri. En başta pilav olmak üzere, dolmasından, tatlısına kadar birçok tarifin içine giriyor ve sonuçları mükemmel hale getiriyor. İşte o tariflerden 5 tanesini sizin için derledik. Muazzam bir sofra için gerekli olan yemeklerin hepsi burada. Hepsini deneyip lezzet doruklarına ulaşmanızı tavsiye ederiz.

1. Pirinçli Tavuklu Köfte

Hem tavuk hem de pirinç, bu tarif nasıl şahane olmasın! Hadi kolları sıvayın ve bu akşam yemeğinde ona da yer açın.

Hindi Köftesi Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kadar beyaz pirinç
  • Sıvıyağ
  • Göz kararınca tuz
  • Tavuğun göğüs kısmı
  • Karabiber, kekik gibi tercihinize bıraktığımız birkaç baharat çeşidi
  • Yumurta
  • Galeta unu
  • Un

Hazırlanışı:

  • Pirinçleri normal bir pilav gibi pişirin ve daha sonra dinlenmeye bırakın.
  • Tavuk göğsünü haşlayın ve mutfak robotundan geçirin.
  • Dinlenen pirinci, robottan geçirdiğiniz tavuk göğsünü ve tercih ettiğiniz baharatları iyice karıştırın.
  • Karışımdan parçalar alıp ceviz büyüklüğünde toplar haline getirerek şekillendirin.
  • Bir kaseye çırptığınız yumurtayı, diğer kaseye galeta ununu ekleyin.
  • Diğer yandan sıvı yağı tavada kızdırın.
  • Hazırladığınız topları kızgın yağda çevirerek her tarafının pişmesini sağlayın
  • Pişen topları içerisine peçete serdiğiniz servis tabağına alın ve sıcak olarak afiyetle tüketin.

 2. Çin Usulü Pirinç Mücveri Tarifi

Özellikle yaz sofralarını süsleyen kabak mücverine bayılıyor, mücverin sadece kabaktan yapılmadığını unutuyoruz. Sırada en az kabak mücveri kadar bayılacağınız çin usulü pirinç mücveri tarifi var. Nasıl oluyormuş ki o diyorsanız, hemen harekete geçip uygulayın deriz.

kabak_mucveri_tarifi

 

Malzemeler:

  • 300 gram kadar pirinç
  • 250 gram kadar taze soğan
  • 200 gram kadar dolmalık kırmızı biber
  • 125 gram kadar margarin
  • 2 yemek kaşığı kadar soya sosu
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 4 adet yumurta
  • Bir miktar pul biber
  • Bir miktar tuz

Hazırlanışı:

  • Pirinçleri 1 litre kadar tuzlu suyun içerisinde 15 dakika haşlayın. Sonrasından süzün ve soğumaya bırakın.
  • Taze soğanı ve dolmalık kırmızı biberleri ince şeritler halinde doğrayın.
  • Şeritler halinde doğradığınız biber ve soğanları soğumaya bıraktığınız pirincin üzerine ekleyin. Sonrasında yumurta, soya sosu, sarımsak ve acı biberi karıştırın.
  • Diğer taraftan margarini bir tavada eritin.
  • Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı ile alıp tavaya koyun ve üzerine bastırıp yassılaştırın.
  • 3-5 dakika kadar iki tarafın da pişmesini sağlayacak kadar çevirerek kızartın.
  • Pişen mücverleri içerisine peçete serdiğiniz servis tabağına alın.
  • Sonrasında tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte tüketin. Afiyet olsun.

3)  Domatesli Pirinç Çorbası Tarifi

Yemeğe çorbasız başlayamayanlar, çorbanın pirinçli olanlarına ayrı gönül verenler toplaşın; sırada sizin için mükemmel bir tarif var.

domates-corbasi

Malzemeler:

·    2 su bardağı kadar beyaz pirinç

·    2 çorba kaşığı margarin

·    5 su bardağı kadar su

·    5 dal taze maydanoz

·    2 çorba kaşığı domates salçası

·    2 adet orta büyüklükte domates

·    2 adet yeşil biber

·    1 adet orta büyüklükte havuç

·    1 adet orta büyüklükte soğan

·    1 adet kesme şeker

·    Göz kararınca karabiber

·    Göz kararınca tuz

Hazırlanışı: 

  • Soğan, domates ve yeşil biberleri ince ince doğrayıp havucu rendeleyin.
  • Derin bir tencere seçin ve margarini içerisinde eritin.
  • Önce soğanları bir süre sonra da biber ve domatesleri tencereye koyup kavurun.
  • Salça ve rendelediğiniz havucu ekleyin. 1-2 dakika kadar karıştırın.
  • Sonrasında suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Son olarak pirinç, tuz, kesme şeker ve karabiberi ekleyip 15 dakika kadar kaynamaya bırakın.
  • Kaseye doldurun ve ince bir şekilde kıydığınız maydanozları üzerine ekleyerek soğumadan servis edin. Afiyet olsun.

4. Pirinç Salatası Tarifi

Pirinçli her şey olur da salatası olmaz mı? Hem de ne leziz olur. Farklı ve leziz bir salata tarifi için şöyle buyrun:

domateslipirinc

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kadar beyaz pirinç
  • 4 adet orta büyüklükte taze soğan
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı kadar sıcak su
  • 200 gram kadar mısır konservesi
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı kadar ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kadar ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye
  • 10 kornişon turşu
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı (ekstra)
  • Göz kararınca tuz
  • Göz kararınca karabiber

Hazırlanışı:

  • Pirinci yıkayın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 20 dakika kadar bu su içerisinde bekletin.
  • Daha sonra suyu süzüp zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun ve üzerine sıcak su, tuz ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın ve soğutun.
  • Taze soğanı ince ince, kırmızı biberleri küp şeklinde doğrayın ve pişirdiğiniz pirincin üzerine ekleyin.
  • Mısır, maydanoz, dere otu, ince bir şekilde doğradığınız kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı, karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alıp üzerini nane yaprakları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

 5. Pirinçli Elma Tatlısı

Kapanışı tatlı ile yapmasak olmazdı tabii. İşte şahane bir sofranın sonrasında da şanınızı devam ettirecek tatlı tarifi.

irmik_tatlisi_tarifi

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı kadar Amerikan pirinci
  • 4 kırmızı elma
  • Yarım litre kadar su
  • 6 çorba kaşığı kadar bal
  • 3 tutam kadar zencefil
  • 5 çorba kadar kaşığı kuru üzüm
  • 5 çorba kaşığı sultani üzüm
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın
  • 4 çorba kaşığı kadar margarin
  • 2 çorba kaşığı kadar çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

Hazırlanışı:

  • Bol suda yıkadığınız pirinci tencereye alın, su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pirinçler suyu çekene kadar 15 dakika pişirin.
  • Elmaları soyun ve içini oyarak ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Haşladığınız pirince bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyin ve bu karışımı oyduğunuz elmaların içine doldurun.
  • Elmaları fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derece ısıtılmış fırına verin. Fırında 20 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Pişme esnasında elmaların üzerine ara sıra margarin sürün.
  • Kalan pirinçli karışımını servis tabağına yayın ve pişen elmaları üzerine dizin.
  • Elmaların üzerine bir tutam ceviz içi ya da fıstık serpin.
  • Soğuk olarak tüketin. Afiyet olsun.