Sar Sarmala: Biftek Ruloları

İnce ince dövülmüş biftek dilimleriyle yapılacak en leziz et tariflerinden biri biftek rulo. Öncesinde soğan suyu, süt ve zeytinyağı ilavesiyle marine edilen biftek dilimleri sote sebzelerle buluşuyor. Sağlıklı bir şekilde pişmek üzere fırının yolunu tutuyor. Baharatlar bu yolculuğa katılıyor, kremalı sos ben de varım diyor.

Pratik bir şekilde hazırlanan biftek sarmaları sofraları süslüyor.

Biftek Ruloları Tarifi

6 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

6 adet biftek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kırmızı biber
1 demet ıspanak
1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı soya sosu

Püf noktası:

Rulo şeklinde sardığınız bifteklerin kenar kısımlarını kürdan yardımıyla tutturmaya ve servis esnasında çıkarmaya özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Biftek rulo yapımında kullanacağınız biftekleri; soğan suyu, süt ve zeytinyağı ilavesiyle marine edebilir, öncesinde yüksek ateşte mühürledikten sonra fırında pişirmeye devam edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızıbiberi, kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.

Kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Ayıklayıp bol suda yıkadığınız ıspanakları elinizle küçük parçalara ayırın.

Biftek dilimlerini iri çekilmiş tane karabiber ve deniz tuzu ilavesiyle çeşnilendirin.

Geniş bir tavaya aldığınız zeytinyağı kızdırın. Sırasıyla; kuru soğan, rendelenmiş havuç, kırmızıbiber ve ıspanakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Toz kırmızıbiber ve karabiberle çeşnilendirin.

Ocaktan aldığınız sebzeli harcı oda sıcaklığında soğutun. Et döveceği yardımıyla incelttiğiniz biftekler üzerine sebzeli harcı eşit olarak dağıtın. Rulo şeklinde sardığınız biftekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Küçük bir kapta karıştırdığınız sıcak su ve domates salçasını ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30 dakika kadar pişirin.

Pişirme işlemi sonunda fırın tepsisinde kalan suyu ayrı bir sos tenceresine alıp krema ve soya sosuyla 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis edin.