Bırakalım Nazı Niyazı; Sofraya Konduralım Mis Gibi Pazıyı!

Ağustos sıcağında öyle kalabalık yemekler tüketmek istemeyenlerin, hele ki sebze severlerin ilk tercihlerinden biri olmanın haklı gururu ile size bu satırları yazıyorum sevgili okuyucular! Efendim malumunuz ben çok havalıyım bu aylarda, etlimden zeytinyağlıma dizi dizi lezzetleri seriveriyorum sofranıza. Bugün bizim şef ile kafa kafaya verdik yine ve bakın sizin için neler yaptık.

Lafa daldım, kendimi tanıtmayı unutuyordum az daha… Pazı ben bu arada, ailenizin yeşili 🙂

1- Yemeğim meşhurdur, kıymasıyla baharatıyla olay yaratma konusunda iddialıyımdır. İnanmazsanız buyurun bir bakın.

pazı_yemeği

2- İş ne zaman dolmaya gelir ben o zaman çıldırırım işte. Bizim şefin marifetli elleri benim mis gibi yaprağımla buluştu sonra ne mi oldu?

pazı_dolması

3- Sanmayın ki sadece geleneksel ev yemeklerinde popülerim. Ben balıkla da çok iyi giderim. Mesela çipura, bakın!

çipura

4- Sebzeli börek sevenleri de elbette unutmadım. Şu tarifte böreğin içine bir kıvrılmışım ki şaşar kalırsınız.

pazılı_börek

5- Sıcaklardan fenalık mı bastı? Serin serin bir çorba ikram edeyim size. Bana da bir serinlik, bir değişiklik oldu bu tarif!

pazı_çorbası

Bitmedim, bitmiyorum! Hala mevsimim devam ederken beni Migros raflarından en taze halimle bulabileceğinizi hatırlatır, sevgilerimi dirhem dirhem paylaşırım!

Çok bekletmeyin e mi? 😉