Çay Saatine Çok Yakışacak: Bisküvili Pasta

Tatlı menüsünde mozaik pastanın kardeşi bisküvili pasta var bugün. Tek tek süte batırılan pötibör bisküviler süte batırılıp tek sıra halinde diziliyor. Beyaz çikolatanın tadına tat kattığı muhallebi ile lezzetleniyor. Kat kat hazırlanan tatlı dilimlendikten sonra fındık kırıkları ya da rendelenmiş Hindistan ceviziyle süslenip servis ediliyor.

Pratik bir şekilde ve kısa sürede hazırlanan bisküvili pasta tarifinin tadına doyum olmuyor. Arzuya göre kakaolu ve bitter çikolatalı olarak da hazırlanabiliyor.

biskuvili-pasta-tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

400 gram pötibör bisküvi

Muhallebisi için:

5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
90 gram beyaz çikolata
1 paket vanilya (arzuya göre vanilya özütü)
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Bisküvileri ıslatmak için:

½ su bardağı süt

Servisi için:

½ su bardağı file fındık (arzuya göre file badem)

Püf noktası:

Muhallebiyi kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin. Süte katı malzemeleri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın.

Ocaktan aldığınız muhallebiyi bir mikser yardımıyla karıştırdıktan sonra pasta yapımında kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre bisküvili pastanın muhallebisini kakaolu olarak da hazırlayabilir, bitter çikolata ekleyebilirsiniz.

Pasta yapımında kullanacağınız bisküvileri süt yerine filtre kahveye batırarak da pasta hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Muhallebi için; soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz buğday nişastası, yumurta, un, toz şekeri ekleyip hızlıca karıştırın.

Ocak üzerine aldığınız muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kıvam alan muhallebiye; vanilya, rendelenmiş limon ve portakal kabuğu, küçük küplere ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Süte batırdığınız pötibör bisküvileri pastayı hazırlayacağınız servis kabına tek sıra halinde dizin. Ocaktan aldığınız muhallebi ile üzerini kaplayın. Süte batırdığınız bisküvileri üzerine dizip muhallebiyle kaplayın. Aynı işlemi bisküvi ve muhallebi bitene kadar tekrarlayın.

Üzerini streç filmle sarıp buzdolabına kaldırdığınız tatlıyı 2-3 saat kadar dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız tatlıyı kare dilimler halinde kesip file badem ya da fındıkla süsleyip servis edin.