Bitter Çikolata Aşkına: Sufle

Sufle… Çikolataya âşık, çikolataya doyuran bir tatlı tarifi. Pratik bir şekilde doğru ölçülerde kullanılan yumurta, toz şeker, tereyağı, un ve çikolata gibi temel malzemelerle hazırlanan fırından yeni çıkmış sufle oldukça davetkâr duruyor.

Arzuya göre krema, pudra şekeri ya da dondurma eşliğinde servis edilebiliyor. Tatlı köşemizde bugün dünyanın en kolay ve en sevilen tatlılarından biri olan sufleyi konuk ettik bugün.

Bu arada “Suflenin tuzlusu olmaz mı?” diye düşünmeyin. Patatesli ve peynirli sufle tarifimiz şöyle dursun mantarlı sufle de olur. Hatta canımız isterse somon sufle bile olur. Yaşasın tüm sufleler diyerek soluğu mutfakta alıyoruz.

sufle-tarifi

8 adet

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

4 adet büyük boy yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

100 gram tereyağı

170 gram bitter çikolata

1 su bardağı un

Püf noktası:

Isıya dayanıklı sufle kaplarını yağlamayı unutmayın. Arzuya göre yağlanmış kalıpların içerisine az miktarda kakao ve un eleyin.

Fırından çıkardığınız sufleleri oda sıcaklığında 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalıplarından çıkartın.

Pişirme önerisi:

Sufle pişirme süresi fırın tipi ve sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir. Hazırladığınız sufleleri önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, ortalama 8-10 dakika kadar pişirmeye özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

Tereyağını kısık ateşte, yakmadan eritin. Ocaktan aldığınız eritilmiş tereyağına küp şeklinde doğradığınız bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.

Azar azar un ekleyip hızlıca karıştırarak kıvam almasını sağlayın.

Karıştırma kabına tek tek kırdığınız yumurtaları toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın.

Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırarak yedirin.

Isıya dayanıklı sufle kaplarını soğuk tereyağıyla yağlayıp arzuya göre üzerlerine kakao eleyin.

Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, kapağını açmadan 8-10 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız sufleleri ters çevirip kalıplarından çıkardıktan sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.