Bolonez Soslu Makarna

Makarna müdavimlerine! Makarna deyince akla gelen ilk lezzet bolonez soslu makarnanın en lezzetli hali bu tarifimizde!

bolonez-soslu-makarna

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30-40 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

250 gram iri içi doldurulabilecek makarna

-1 adet havuç

-1 adet kabak

-200 gram kıyma

-2 adet domates

-1 adet kuru soğan

-2 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı domates salçası

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 çay kaşığı tuz

-1 kahve fincanı soya sosu

-1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

-Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

-Soğan sarımsak ve domatesleri incecik doğrayın.

-Kabak ve havucu rendeleyin.

-Önce kuru soğanları sıvı yağda kavurun.

-Havuç ve kıyma ilavesinin ardından kabakları da sırasıyla ilave edip kavurun.

-Salça ve kalan malzemelerin hepsini birlikte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişmeye bırakın.

-Kaynayan suda makarnaları paketin üzerinde yazan pişme süresine göre pişirin.

-Suyunu süzüp fırın kabına alın.

-İçlerini hazırlanan kıymalı harç ile doldurun.

-Üzerine kaşar rendesi koyup kızarana kadar fırında pişirin.

Servis Önerisi:

Dilerseniz üzeri için yoğurt ve mayonezli sos hazırlayabilirsiniz.