Piyaza Alternatif: Börülce Salatası

Haşlanmış kuru börülce taneleri, doğranmış domatesler, ince ince kıyılmış taze yeşillikler, sarımsak ve zeytinyağlı/taze sıkılmış limon sulu salata sosu… Izgara et yemeklerinin yanında piyaza alternatif olarak servis edebileceğiniz börülce salatasını soğuk olarak ara öğün niyetine de tüketebilirsiniz.

Antalya piyazında olduğu üzere sosuna az miktarda tahin de katmayı deneyebilirsiniz.

Börülce Salatası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi:  15 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

300 gram kuru börülce

½ demet maydanoz

2 adet orta boy domates

2 dal taze soğan

2 diş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet taze sıkılmış limon suyu

1 tatlı kaşığı sumak

½ çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Haşlayacağınız kuru börülceleri bir gün önceden suda bekletip pişirdikten sonra kullanmaya özen gösterin.

Servis önerisi:

Salatanızı arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatlarla süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ilık suda bekletip fazla suyunu süzdürdüğünüz kuru börülceleri orta ateşte kısa bir süre haşlayın.

İlk haşlama suyunu süzdürdüğünüz kuru börülceleri, ayrı bir tencereye alıp duru su ve taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle 15-20 dakika daha haşlayın.

Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanoz yaprakları ve taze soğanları ince ince kıyın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde kesin. Sarımsakları rendeleyin.

Haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuru börülceleri derin bir salata kâsesine alın. Doğramış olduğunuz tüm malzemelerle harmanlayın.

Küçük bir kâsede karıştırdığınız zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, sumak ve tuz ile hazırladığınız salata sosunu ekleyip bekletmeden servis edin.