Sağlık habercisi brokoliyi çiçeklerine ayırdıktan sonra kaynar suda kısa süre haşlayıp diğer sebze ve meyvelerle karıştırmış olabiliriz. Hatta ve hatta brokoli salatası tarifini yoğurtlu ve az zeytinyağlı sosla taçlandırmış olabiliriz.
Sağlıklı beslenme programınızda brokoli ve brokolili tariflerimize de yer açın.
4 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Malzemeler:
400 gram brokoli
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy elma
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
½ çay bardağı ceviz içi
½ çay bardağı yaban mersini
¾ su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
Püf noktası:
Çiçeklerine ayırdığınız brokoliyi, kaynar suda ve kısa süre haşlayıp buzlu suda şokladıktan sonra salata yapımında kullanın.
Pişirme önerisi:
Haşlanmış pirinç yerine kinoa ya da ince bulgur da kullanabilir, salata sosuna az miktarda mayonez ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Sert yapılı sap kısımlarını küçültüp çiçeklerine ayırdığınız brokoliyi kaynar suda kısa süre haşlayın.
Besin ve renk değerlerini kaybetmemesi adına buzlu soğuk suya alıp kısa süre bekletin.
Kabuklarını soyduğunuz havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kaynar suda haşladığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.
Dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını çıkardığınız elmayı ince ince dilimleyin.
Fazla suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış brokolileri derin bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş havuç, elma dilimleri ve haşlanmış pirinci ekleyip harmanlayın.
Ceviz içi ve kurutulmuş yaban mersini ile tatlandırın. Küçük bir kapta zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın sosunu hazırlayın.
Servis öncesinde yoğurtlu sosunu eklediğiniz salatayı bekletmeden servis edin.