Bir Çatal Asla Yetmez: Brownie

Brownie telaffuzu bile ne kadar güzel değil mi? Browni olarak da yazılan ve genellikle ceviz içi ilavesiyle hazırlanan ıslak kek görünümlü tatlımız pek şeker doğrusu.

Üstelik brownie tarifini; tek kullanımlık kâğıt kalıplarda hazırlayıp ikram etmeniz, üzerine de bir top dondurmanız hayli mümkün. Küp küp Migros bitter çikolatalar yer alıyor tarifte, karşı koymak kolay mı?

Küçük bir not: Ilık olarak tüketmeniz şiddetle tavsiye edilir 🙂

brownie tarifi

9 dilim

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

180 gram tereyağı

180 gram bitter çikolata

½ çay bardağı süt

1,5 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

½ su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya (arzuya göre)

Püf noktası:

Pişirme işlemi sırasında fırının kapağını açmamaya ve kullandığınız fırın tipine göre pişirme işlemini kontrollü olarak gerçekleştirmeye özen gösterin.

Tarifte yer vereceğiniz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız brownie hamurunu arzuya göre porsiyonluk kâğıt kalıplarda da pişirebilirsiniz. Vanilya yerine vanilya özütü kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz brownie’yi dilimleyip arzuya göre vanilyalı dondurma ve karamel sos ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını kısık ateşte eritip ocaktan alın. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı eriyen tereyağı içerisine ekleyip sıcaklığıyla eritin.

Derin bir karıştırma kabına tek tek kırdığınız yumurtaları toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.

Süt, kakao, bitter çikolata ilaveli eritilmiş tereyağı ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un ve kabartma tozunu katıp son dokunuşu iri parçalar halinde çekilmiş ceviz içiyle yaptıktan sonra karıştırma işlemini spatula yardımıyla kısa süre sürdürün.

Hazırladığınız kek harcını hafifçe yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Üzerini spatula yardımıyla düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında öncelikle 25 dakika kadar pişirin. Sonrasında 160 derece ısıya düşürdüğünüz fırında 15 dakika daha pişirme işlemini sürdürün.

Kalıbından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz brownie’yi dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.