Brüksel Lahanalı Tarifler

Brüksel lahanası denince yüzünüzün aldığı şekli görebiliyoruz işte tam da bu yüzden lezzetine inanamayacağınız dört farklı ve yaratıcı tarifi sizin için derledik.

bruksel-lahanasi

Brüksel Lahanalı Noodle

  • 100 gr noodle
  • 100 gr pazı yaprağı
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 25 gr taze zencefil
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 sarı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 6 Brüksel lahanası
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak

noddle

Noodle’ı paket üzerinde yazan tarife göre haşlayıp suyunu süzün. Pazı yapraklarını yıkayıp ikiye bölün ve kaynar suya ekleyin. 2 dakika haşlayıp içinde buzlu su bulunan bir kaba alın. Bir – iki dakika kadar bekletip pazıları süzgece aktarın. Ardından brüksel lahanalarını kaynar suya ekleyip 5 dakika pişirin ve suyunu süzün. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin sonra havucu, kabağı ince uzun jülyen şeklinde doğrayın. Susam yağını tavaya alıp biberleri ekleyin. Sonrasında havuçları ve kabakları da ekleyip arzu ettiğiniz baharatlarla soteleyin. Brüksel lahanalarını iri parçalar şeklinde kesin, tavaya ekleyin. Tüm sebzelerinizi ekleyip iyice harmanladıktan sonra noodle ekleyin. Soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu bir kâsede çırpın. Malzemenin üzerine ekleyip harmanlayın. Arzuya göre acı sos ekleyebilirsiniz.

bruksel-lahanali-tarifler

Yoğurtlu Brüksel Salatası

  • 15 adet brüksel lahanası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak

Brüksel lahanalarını iyice yıkayın, ardından dıştaki yapraklarından yıpranmış olanları varsa onları ayırın. Brüksel lahanalarınızı ikiye bölüp genişçe bir fırın tepsisine yayın; zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Ardından servis tabağınıza yoğurdu ekleyin, süzme olursa daha hoş bir tadı olur. Sarımsağı, tuzunu koyun ve brüksel lahanalarını ilave edip karıştırın. Tadını kırmak için biraz mayonez, maydanoz ve dereotu ekleyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Yemeği

  • 500 gr. brokoli,
  • 500 gr. bürüksel lahanası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 tutam şeker,
  • 3 su barağı sıcak su

zeytinyagli-bruksel-lahanasi

Soğanı, yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ile birlikte pembeleşene kadar kavurun, havuçları da aynı incelikte doğrayıp, 3-4 dakika kadar soteleyin. Sonrasında lahana ve brokoliyi ekleyerek, üzerine suyunu ekleyin. Tuzu ve şekeri, damak tadınıza göre ayarlayarak, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın ve limon ile servis yapın.

bruksel-lahanasi-tavuk

Brüksel Lahanalı Tavuk Güveç

  • 1 kg kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 15 adet brüksel lahanası
  • 10 adet arpacık soğan
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 3 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet sarı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Taze biberiye
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri

Kuşbaşı tavuk etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyip kenara alın. Hafif yağladığınız bir güveç kabının tabanına arpacık soğanları yayın. Üzerine tavuk etlerini ve küp doğradığınız tüm sebzeleri ilave edin. Zeytinyağı gezdirip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarmanıza yakın kaşar peynirini ekleyip üzeri kızarana kadar bekleyin, sıcak servis edin.