En Zeytinyağlısından: Brüksel Lahanası

Bitmekte olan kış mevsiminin göz bebeklerinden biri olan kat kat sarılı brüksel lahanasını zeytinyağında soteledik. Havuç gibi kök sebzelerle tadına tat katıp baharatlarla taçlandırdık. Lezzetli mi lezzetli bir zeytinyağlı hazırladık.

Siz arzu ederseniz brüksel lahanası tarifine az miktarda salça ekleyebilirsiniz.

Brüksel Lahanası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

Malzemeler:

600 gram brüksel lahanası

100 gram arpacık soğan

2 diş sarımsak

1 adet orta boy havuç

4 yemek kaşığı zeytinyağı

¾ su bardağı sıcak su

½ çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Dış yapraklarını dikkatli bir şekilde temizlediğiniz brüksel lahanalarını sirkeli suda bekletip duruladıktan sonra yemek yapımında kullanabilirsiniz.

Arpacık soğanların kabuklarını kolaylıkla soymak için sıcak suda bekletebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Zeytinyağlı brüksel lahanasına arzuya göre az miktarda domates salçası, küp şeklinde doğranmış patates ve daha fazla havuç ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazırladığınız brüksel lahanasını taze kekik yaprakları ve az miktarda nar ekşisi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sert kök kısımlarının fazla taraflarını aldığınız brüksel lahanalarını bol suda durulayıp fazla suyunu süzdürün.

Sarımsak ve arpacık soğanların kabuklarını ayıklayıp sarımsakları iki eşit parçaya bölün. Kabuğunu soyduğunuz havucu küçük küpler halinde kesin.

Geniş bir tencereye aldığınız zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Arpacık soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Doğranmış havuç ve arzuya göre 2-3 eşit parçaya böldüğünüz brüksel lahanalarını ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün.

Ardından tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sıcak su ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika daha pişirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin.