Brüksel Lahanasının Yanına Yakışacak 6 Tarif

Sofraların en zarif sunuma sahip sebzelerinden biri olan Brüksel lahanası, ona eşlik edecek en uyumlu yemekle bir araya geldiğinde nasıl da hoş olur değil mi? Peki, Brüksel lahanasına hangi yemekler yakışır? Brüksel lahanasının yanına ne pişirilir? Kararsızlıklar içinde bu soruların cevabını arıyorsanız yazımızın içeriği size yardımcı olabilir.
İşte Brüksel lahanasının boynu bükük kalmasın diye yanına ekleyebileceğiniz 6 nefis tarif…

1. Fırında Kuzu Kol

Brüksel lahanasının yanına en çok yakışan seçeneklerden biri yumuşacık bir et yemeğidir. Bunun için de kuzu kol, harika bir seçimdir. İşte brüksel lahanasıyla birlikte tükettiğinizde sindirimi kolaylaşacak, keyfi artacak fırında kuzu kol tarifinin detayları:

● Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serip üzerine yap sürün ve taze kekik, biberiye serpiştirin.
● Ardından kuzu kolun her iki tarafına bıçak yardımıyla kesikler atıp içerisine dilimlediğiniz sarımsak dişlerini yerleştirin.
● Bir miktar kaya tuzu ile kuzu kolun her iki tarafını da ovun ve deri kısmı üstte kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
● Son olarak tereyağı parçalarını kuzu kolun etrafına koyun ve üzerini folyo ile kaplayıp 200 derecelik fırına verin.
● 1,5 saat kadar pişirmeye bırakın. Piştikten sonra folyoyu çıkarıp bir 15 dakika kadar pişirerek fırın kolun üzerinin iyice kızarmasını sağlayın.
● Fırından alıp dilimleyerek soğumadan Brüksel lahanasıyla birlikte afiyetle tüketin.

2. Fırında Tavuk Baget

Brüksel lahanasını nar gibi kızarmış, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık tavuk bagetlerle taçlandırmaya ne dersiniz? İşte brüksel lahanasıyla çok iyi gidecek, mis gibi sosa bulanmış fırında tavuk baget tarifinin detayları:

● Derin bir kap seçin. Seçtiğiniz kap içerisinde 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salça, 3 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kuru biberiye, 4 dal taze kekik, 2 diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
● Hazırladığınız sosun içerisine 8 adet bageti ekleyin ve sosu bagetlere iyice yedirin.
● Daha sonra kabın üzerini streç film ile kapatıp 1 saat kadar bekletin.
● Daha sonra bagetleri pişirme kağıdının üzerine dizip 190 derecelik fırında 40-60 dakika kadar pişirmeye bırakın.
● Soğumadan Brüksel lahanasıyla birlikte afiyetle tüketin.

Acılı Tavuk Baget Tarifi

3. Mantar Yemeği

Et ya da tavuk yemeklerini tercih etmiyorsanız size en az onlar kadar lezzetli ve protein dolu bir seçenek olan mantar yemeğini öneriyoruz! İşte Brüksel lahanasıyla şahane bir uyum yakalayacak mantar yemeği tarifinin detayları:

● 1 adet kuru soğan, 2 adet domates ve 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın.
● 2 adet yeşil biber ve 600 gram mantarı doğrayıp 1,5 yemek kaşığı tereyağını eklediğiniz tencerede soteleyin.
● Ardından soğan, domates ve sarımsakları ekleyip karıştırın.
● Mantarlar suyunu saldıktan sonra 3 dal taze kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
● Mantarlar piştikten sonra soğumadan Brüksel lahanasıyla birlikte servis edebilirsiniz.

4. Firik Pilavı

Brüksel lahanasının yalnızlığını giderecek, onun mükemmel lezzetini tamamlayacak bir tarif arıyorsanız firik pilavı ihtiyacınızı karşılayabilir! İşte bolca nohutla tadına doyulmayacak firik pilavı tarifinin detayları:

● 1 adet kuru soğan ve 1 adet çarliston biberi ince ince doğrayın. Yağ eklediğiniz tencere içerisinde kavurun.
● Ardından 1 yemek kaşığı biber salçasını, 3 su bardağı firik bulgurunu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Üzerlerine 6,5 bardak sıcak suyu ekleyin ve kapağı kapatıp hafif kısık ateşte suyunu çekene kadar 30 dakika pişmeye bırakın.
● Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve Brüksel lahanasıyla birlikte soğumadan tüketin.

5. Somonlu Kremalı Makarna

Her yemeğin yanına çok yakışan makarna bu kez de Brüksel lahanasına tüm şahaneliğiyle eşlik etmeye geliyor, üstelik somonu ve bol kremasıyla birlikte! İşte Brüksel lahanasının yanına pişirebileceğiniz somonlu kremalı makarna tarifinin detayları:

● Derin bir tencere seçin ve içerisinde makarnaları haşlayın.
● Yarım çay bardağı zeytinyağı eklediğiniz tavada ince ince kıydığınız 3 adet yeşil soğanı, 50 gram dereotunu iki dakika soteleyin ve 250 gram somonu ekleyip pişirin.
● 300 ml krema ve 1 limon suyunu ekleyip 3-4 dakika pişirin ve ocaktan alın.
● Son olarak hazırladığınız somonlu karışımı makarna, taze çekilmiş karabiber, fesleğenle buluşturup Brüksel lahanasıyla birlikte tüketin.

6. Kış Çorbası

Kışın ortasında sizi hastalıklardan koruyacak kalkan görevinde bir menü hazırlamak istiyor musunuz? O halde size Brüksel lahanasının yanına sıcacık bir kış çorbası eklemenizi öneriyoruz! İşte Brüksel lahanasının yanına çok yakışacak kış çorbası yapımının detayları:

● Geniş bir tencere içerisinde 4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Daha sonra doğradığınız 1 adet kuru soğan, 1 adet havuç, 200 gram brokoli, 1 adet patates, 6 adet kestane, 2 diş sarımsağını 20 saniye kadar kavurun.
● Daha sonra 1,5 litre sıcak suyu ekleyip sebzeleri haşlamaya bırakın.
● Haşlanan sebzelerin içerisine 2 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip blendardan geçirin.
● Ocaktan alıp kâselere paylaştırın, Brüksel lahanasıyla birlikte soğumadan keyifle tüketin.