Buğday Beğendi

Bakliyatların sağlıklı yaşama olan katkısını hepimiz biliyoruz. Az malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bakliyatlı tarifler vermeye devam ediyoruz Buğday beğendi, yemeklerinizin eşlikçisi ve yanında bol salata ile öğün olmaya hazır…

bugday-begendi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Bekleme süresi: 3 saat

Pişirme süresi: 45 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

-500 gram buğday

-1 litre sıcak su

-1 su bardağı tavuk suyu

-2 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı toz biber

-2 adet tavuk butu

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 tatlı kaşığı pul biber

-½ su bardağı ceviz

Yapılışı

1. Buğdayları en az 3 saat ılık suda bekletin.

2. Daha sonra 1 litre sıcak su ve tavuk suyu ile bir tencereye alın.

3. Tahta kaşıkla sık sık ezerek karıştırarak jölemsi bir kıvama gelmesini sağlayın.

4. Haşlanmış tavuk butlarını didikleyerek ilave edin.

5. Tüm baharatları da üzerine serpiştirin.

6. Ezerek ve karıştırarak suyu tamamen çekinceye kadar ocakta kısık ateşte tutun.

7. Suyu tamamen bitip muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatın.

8. Servis tabağına alın, cevizleri üzerine yerleştirin.

9. Tereyağını pul biberler ile eritin ve buğday beğendinin üzerine dökün ve servis edin.

Pişirme Önerisi:

Buğdayları akşamdan suda bekletmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.