Çıtır Çıtır: Burma Kadayıf

Şerbetli tatlılar denildiğinde ilk akla gelenlerden biri olan kadayıf tatlısını ceviz içiyle sarıp burma şeklinde hazırlıyoruz. Üzerine sürülen yağ karışımıyla altın sarısı bir renk alana kadar pişen tatlıları fırından çıktığı gibi sıcak şerbetle buluşturup kısa bir süre beklettikten sonra servis ediyoruz.

Ilık şerbetli burma kadayıfları çıtır çıtır kesip afiyetle yiyoruz.

Burma Kadayıf Tarifi

16 adet

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler:

800 gram burma kadayıf

400 gram ceviz içi

150 gram tereyağı

½ çay bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Püf noktası:

Fırından çıkan burma kadayıf ve tatlının şerbeti sıcak olmalıdır.

Pişirme önerisi:

Burma kadayıfı küçük rulolar halinde hazırlayabileceğiniz gibi yuvarlak bir fırın tepsisine bütün olarak da hazırlayabilirsiniz.

Kadayıfı ceviz içi yerine Antep fıstığı kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz kadayıfı tel tel açın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve sıvıyağı küçük bir cezvede eritin.

Kabuklarını ayıkladığınız ceviz içini küçük parçalar halinde kırın. Tel tel açtığınız taze kadayıfı adet sayısına bölüp mutfak tezgâhı üzerinde açın.

Üzerini erittiğiniz yağ karışımıyla yağladığınız tel kadayıfların orta kısımlarına ceviz içini yayın. Uç kısımlarından bükerek rulo şeklinde sarın.

Fırın tepsisine aldığınız burma kadayıfların üzerine kalan yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.

Tatlının şerbeti için; derin bir tencereye aldığınız toz şeker ve suyu şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Ocak üzerine aldığınız şerbet karışımını kısık ateşte, kıvam alana kadar kaynatın. Son olarak eklediğiniz taze sıkılmış limon suyuyla 1-2 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Fırından çıkan sıcak kadayıfların üzerine hazırladığınız sıcak şerbeti ekleyip şerbetini çeken tatlıları ceviz içiyle süsledikten sonra servis edin.