Peynirli Soslu Pırasa

Kış tazesi pırasanın sağlık dolu içeriğinden faydalanmaya devam ediyoruz. Zeytnyağlısı, etlisi, çorbası, böreği ile pek çok tarifin ana malzemesi olan pırasa ile bu kez peynirli soslu nefis bir yemek hazırladık. Tarifi için buyurun.

soslu-pirasa

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

-6 adet pırasa

-1 adet arpacık soğan

-½ fincan zeytinyağı

-3 yemek kaşığı elma sirkesi

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-2 dal fesleğen

-1 adet buratta peynir

Yapılışı

1. Pırasanın beyaz kısımlarını kesip alın ve uzunlamasına kesin.

2. Yayvan bir tencerede tuzlu su kaynatın ve pırasaları haşlayın.

3. Hemen soğuk suya çıkarın.

4. Derince bir sos kabında sirke, tuz, karabiber, yağ ve minik doğranmış arpacık soğanı iyice karıştırın.

5. Düz bir servis tabağına pırasaları yerleştirin üzerine sosu dökün.

6. Buratta peynirini üzerine yerleştirin ve içndeki krema kısmının akması için kesin.

7. İnce doğranmış fesleğen serpiştirerek servis yapın.

Pişirme Önerisi:

Buratta peynir yerine dilediğiniz yumuşak bir peynirde kullanabilirsiniz.