Altın günlerine, misafir sohbetlerine, aile yemeklerine eşlik edecek, ana yemeklerinizin yanında sofraya renk katacak cacık köfte tarifimizi mutlaka deneyin…
Hazırlama süresi: 60 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 4-6
Malzemeler
Köftesi için
• 2 su bardğı köftelik bulgur
• 1 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kırmızı biber
Yoğurtlu sos için
• 2 su bardağı yoğurt
• 2 diş sarımsak
• ½ bağ semizotu
Yapılışı
• Bulguru 1.5 su bardağı su ile ıslatın ve 1 saat kadar bekletin.
• Un ve tuzu ilave edin ve 1 bardak suyu aralıklarla koyarak yoğurun.
• Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp orta kısmına parmağınız ile bastırın.
• Bir tencereye 2 litre kadar su ve 1 çay kaşığı tuz koyup kaynatın.
• Kaynayan suya köfteleri atın. Köfteler suyun yüzeyine çıkınca sudan çıkarın.
• Sos için tavaya zeytinyağ koyarak incecik doğranmış soğanları soteleyin baharat ve salçayı ilave edin.
• 1 çay bardağı su ilave edip kaynamaya başlayınca köftelerle buluşturun.
• Birkaç kez çevirdikten sonra köfteleri ocaktan alın.
• Semiz otunun yapraklarını ezilmiş sarmısaklarla karıştırılmış yoğurda ilave edin.
• Servis tabağına önce semizotlu yoğurdu düzleyerek koyun.
• Soslu köfteleri üzerine yerleştirip servis edin.
Servis Önerisi: Dilerseniz köftelerin üzerine kızdırılmış biberli tereyağ gezdirebilirsiniz.