Çağla Turşusu

Mevsimini merakla beklediğimiz çağlayı, her mevsim tüketebilelim diye turşusunu hazırlıyoruz!

cagla

Hazırlama süresi: 20 dakika

Bekleme Süresi:  10 gün

Porsiyon sayısı:  6-8

Malzemeler

-1 kilo çağla

-2 çay bardağı üzüm sirkesi

-7-8 diş sarımsak

-3 yemek kaşığı turşuluk tuz

-1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı

1. Çağlaları yıkayın ve uc kısımlarındaki minik saplarını kesin.

2. Tuzu 1 çay bardağı sıcak suda karıştırarak eritin.

3. Tuz eridikten sonra toz şekeri ve sirkeyi ilave edin.

4. Cam kavanoza çağla ve sarmısakları karıştırarak döşeyin.

5. Hazırladığınız turşu suyunun üzerine kaynamış ve soğutulmuş 1 su bardağı kadar su ilave edin.

6. Karıştırın ve cam kavanoza doldurun. Gerekirse su ilavesi yapın.

7. Cam kavanozu tamamen su ile doldurun.

8. Kapağını sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir yere kaldırın.

9. 10 gün bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Saklama Önerisi:

Turşu kapağını sık açmayın hava alıp turşular kararmasın.