Çay Keyfi: Kakaolu Fındık Kremalı Kurabiye

Sadece 10 dakikada fırında çıkan kurabiyelerimiz nefis oldu. Mutlaka deneyin!

kurabiye

6 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 10-12 dakika

Bekleme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

200 gr kakaolu fındık kreması

100 gr tereyağı

1 yumurta

1/2 su bardağı şeker

1/2 su bardağı kakao

1 çorba kaşığı soğuk su

1.5 su bardağı un

Pişirme önerisi:

Çok sert olmaması içn fırında fazla tutmayın.

Püf noktası:

Rulo haline getirdiğiniz hamuru daha sonra pişirmek için 1 ay buzlukta muhafaza etmeniz mümkün.

Yapılışı:

Şeker, kakao ve unu robottan geçirin.

Tereyağını ilave edin ve elinizle ufalanmış ekmek şekline gelinceye kadar karıştırın.

Yumurta ve soğuk suyu ilave edin ve yoğurun pürüzsüz bir hamur haline getirin.

Tezgaha pişirme kağıdı serin ve hafifçe unlayın.

Hamuru pişirme kağıdının üzerine alarak  0.5 cm kalınlıkta dikdörgen olacak şekilde merdane ile açın.

Açtığınız hamurun her yerine fındık kremasını sürün.

Rulo şeklinde sarın ve donması için yarım saat kadar buzlukta bekletin.

Daha sonra 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.

180 derece ısınmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

Soğuduktan sonra servis yapın.