Anne Eli Değmiş Gibi: Çaylı Kek

Adı üzerinde çay saatinizi tamamlayan bir kek çaylı kek tarifi. Önceden demlenmiş ve dikkatli bir şekilde süzüldükten sonra soğutulan çay, çırpılmış toz şeker ve yumurta ikilisine katılıyor. Un ilavesiyle toparlanan kek karışımı fırının yolunu tutuyor.

Az miktarda kakao eklenmiş kek rengine sahip olan çaylı kek, gün saatlerine ve beş çayına çok yakışıyor.

Çaylı Kek Tarifi

12 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı sıvı yağ
¾ su bardağı demlenmiş siyah çay
½ su bardağı damla çikolata
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Servisi için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Püf noktası:

Kek yapımında kullandığınız çayın, önceden demlenmiş ve dikkatli bir şekilde süzülmüş olmasına özen gösterin.

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız kek hamuruna arzuya göre az miktarda tarçın ve kakao ekleyebilir, daha koyu renkli bir kek hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir kâseye aldığınız yumurtaları, toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar çırpın.

Sıvı yağ ve önceden demlenip soğutulmuş çayı ekleyip çırpma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, kabartma tozu ve dibe çökmemesi için hafifçe unladığınız damla çikolataları, azar azar ekleyip bir spatula yardımıyla kıvam alana kadar karıştırın.

Hazırladığınız kek harcını, sıvı yağla yağlanmış kek kalıbına boşaltıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kabarıp renk alana kadar pişirdiğiniz keki oda sıcaklığında kısa bir süre dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın.

Dilimleyip üzerine hafifçe pudra şekeri eledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.