Çaysız Yapamayanlara 3 İlginç Yemek Tarifi!

Türklerin en sevdiği 3 şey vardır derler; çay, Türk dizileri ve futbol. Çay, günün her saatinde bir bahaneyle tükettiğimiz geleneksel içeceğimizdir. Sabah uyanmak için çay, öğle yemeğinden sonra hazmettirmesi için çay, arkadaşlarla dedikodu yanına iyi giden 5 çayı… Türkler bu bahanelerle çay tüketiminde Avrupa birincisi ! E peki çay günlük yaşamımızın büyük bir kısmını kaplıyorsa neden yemeklerimizi de çayla yapmıyoruz? İşte dünya mutfağından çay ile yapılan 3 ilginç yemek tarifi.

çaylı pilav tarifi

Yasemin Çaylı Pilav

Malzemeler:

1 bardak yasemin pirinci

1 çorba kaşığı yeşil çay yaprağı veya Genmaicha çayı

2 bardak sıcak su

½ çay kaşığı tuz

¼ bardak doğranış yeşil soğan

¼ bardak parçalara ayrılmış kızarmış badem

 Yapılışı:

Orta kısık ateşe konan pirinç 3-5 dakika boyunca kavurulur. Bu sırada yeşil çay suda 1 dakika demlenir. Sıcak çay pilavın üstüne eklenir. Tuz eklenir. Kaynadıktan sonra ateş kısılır. 20 dakika pişirildikten ya da suyunu çektikten sonra pilav birkaç dakika dinlenmeye bırakılır. Yeşil soğan ve badem eklenerek karıştırılır.

çaylı kurabiye

Çay kurabiyesi

 Malzemeler:

Yarım bardak tereyağı

1 çorba kaşığı ince öğütülmüş çay

½ bardak pudra şekeri

1 bardak un

½ çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Fırını 160 derecede önceden ısıtmaya başlayın. Borcamın içini tereyağı ile yağlayın. Tereyağı ve çay ve şekeri bir kaseye koyup iyice karışıncaya kadar mikserle karıştırın (1-2 dakika). Un ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Oluşan hamuru borcama koyup alt tarafı kaplayacak şekilde yayın ve fırına koyun. Yarım saat sadece kenarlar pembeleşinceye kadar ısıtın, ortası yumuşak kalacak şekilde. Çatalla 16 kare oluşacak şekilde hamuru kesikler oluşturun. 10 dakika bekledikten sonra ters çevirip düz bir kaba hamuru koyun ve bıçakla parçaları iyice ayırın.Çay kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun!

çaylu tavuklu yemek tarifi

Tavuklu Adaçaylı Fettuccine 

Malzemeler:

10-12 yaprak adaçayı

400 gram tavuk göğsü

250 ml krema

125 ml tavuk suyu

80 gram toz parmesan peyniri

Yarım pakettenbiraz daha az fettuccine makarna

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

Karabiber

Tuz

Yapılışı

Makarnaları tuzlu suda biraz diri kalacak şekilde pişirip süzdürün ve bir kaba alıp, çok az zeytinyağı ekleyip karıştırın.
Adaçaylarını yarısını ince bir şekilde kesin ve tavukların fazla yağ ve sinirlerini temizleyin.
Tavayı yüksek ateşte kızdırın,zeyitnyağını ekleyin ve tavukların iki tarafıda açık kahverengi olana kadar pişirin,tereyağı ve adaçayının yarısını ekleyip tavanın altını kısın.
Tavuklar pişince bir kaba alın ve istediğiniz şekilde dilimleyin.
Tavukları pişirdiğiniz tavaya kalan adaçaylarını ve tavuk suyunu ekleyip 2-3 dakika orta ateşte kaynatın,kremayı ekleyin ve karışımın kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirin.
Dilimlediğiniz tavukları,tuzu ve karabiberi tavaya ekleyin,son olarak diri kalacak şekilde haşladığınız makarnaları ve toz parmesan peynirini ekleyin,parmesan peyniri eriyene kadar karıştırıp sıcak servis edin.

MigrosTV Tavuklu Adaçaylı Fettucine yapımının inceliklerini anlatıyor! Bu leziz tarifi detayları ile öğrenmek için tıklayın!