Çemenlisi ya da Çemensizinden: Pastırmalı 5 Tarif

Kahvaltıların yıldızı, Kayseri’nin biriciği, Kastamonu’nun tartışılmazıdır pastırma. Birçok
tarife katılıp fark yaratır. Siz de pastırma seviyor, pastırmalı lezzetlere gönül veriyorsanız
yazımızın devamındaki tarifler sizin için geliyor. İşte, birbirinden nefis pastırmalı 5 tarif…

1. Fırında Pastırmalı Yumurta

Listemize tüm ev halkının bir arada olduğu pazar kahvaltılarına çok yakışacak bir tarifle
başlıyoruz. Sucuk ve yumurtanın aşkına rakip olacak, pastırma ve yumurta aşkı; fırınının
sıcağıyla perçinleniyor. Ortaya sunumuyla göz dolduran, lezzetiyle mest eden bir sonuç
çıkıyor. İşte, fırında pastırmalı yumurta tarifi:

● Pastırmaların iki tanesini muffin kalıbının dibine artı şeklinde yerleştirin

● Diğer ikisini de kalıbın yanlarına dayayıp ortasına yumurtayı kırın.

● Üzerine tuz ekleyip 200 derecelik fırına verin ve yumurtanın beyazları şeffaflığını
kaybedince fırından çıkarın.

● Kalıptan çıkartarak servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Pastırmalı Yumurta Tarifi

 

2. Pastırmalı Kaşarlı Pide Tarifi

Pastırmanın en iyi yoldaşlarından biri de elbette ki kaşar peyniridir. Hele ki bu uyum bir de
pide içerisinde buluşmuşsa ortaya çıkan şölen olur! İşte, kaşarlı pide tarifi:

● Ramazan pidesinin üzerini bıçak yardımıyla kesin ve fırçayla yağlayın.

● Üzerine kaşar rendesini ve pastırma dilimlerini yerleştirin.

● Tuz, karabiber ve kuru kekiği de ekleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında
kaşarlar eriyene kadar pişirin.

● Fırından alıp üzerine taze kekik yapraklarını ekleyin ve sıcakken servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pastırmalı Kaşarlı Pide Tarifi

 

3. Patatesli Pastırmalı Rulo Börek

Kim sevmez, çıtır çıtır ve bol patatesli böreği? Siz de çaya güzel bir eşlikçi arıyorsanız bu
böreği tercih edebilir, bol pastırmayla son dokunuşu yapabilirsiniz. İşte, patatesli
pastırmalı rulo börek tarifi:

● Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın.

● Dil peynirini rendeleyin.

● Pastırmaları küçük parçalara ayırın ve çok az yağda ortalama 1-2 dakika orta ateşte
pişirin.

● Yoğurt, yumurta, 75 gr eritilmiş tereyağı, çok az tuz ve karabiberi bir kapta çırpın.

● Yufkayı tezgâha serin ve hazırlamış olduğunuz iç harcının 1/3 ünü yufkanın üzerine
yayıp üzerine pastırma serpin.

● Üzerine ikinci yufkayı koyup üstüne iç harcını yayın ve üstüne pastırma serpin.

● Üçüncü yufkada da aynı işlemleri tekrarlayın ve üst üste koyduğunuz yufkaları rulo
şeklinde sarıp ortalama 4 cm kalınlığında kesin.

● Kestiğiniz parçaları fırın kâğıdı koyduğunuz tepsiye yatırıp üstlerine kalan tereyağını
gezdirin.

● 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar ortalama 30 dakika pişirip sıcak servis
edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Patatesli Pastırmalı Rulo Börek Tarifi

 

 

4. Pastırmalı Kuru Fasulye

Âdeta milli lezzetlerimizden olan kuru fasulyenin o mest eden lezzetine bu kez pastırmalar
bulaşsın, akıllar karışsın, kaşıklar yarışsın! İşte, pastırmalı kuru fasulye tarifi:

● Soğanları zeytinyağında soteleyin ve ardından biberleri ekleyin.

● Pastırmayı ikiye kesip ilave edin ve salçayla birlikte kavurun.

● Kuru fasulyeleri ve baharatları koyduktan sonra bulyon da ekleyerek üzerini
geçecek kadar su ilave edin.

● Kaynayana kadar yüksek, daha sonra kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

 

5. Pastırmalı Kuşkonmaz

Baharın müjdecisi kuşkonmaz, lezzetin habercisi pastırma ile nefis bir uyuma imza atıyor!
Bugünkü sofranıza sunumu ve lezzetiyle şaşırtan bir tarif eklemek isterseniz buyurun
pastırmalı kuşkonmaz yapılışına:

● Kuşkonmazların saplarını temizleyip, suda haşlayın.

● Daha sonra tavada tereyağ ile çevirip, susamı, tuzu ve karabiberi ekleyin.

● Ardından kuşkonmazları teker teker pastırmaya sarın.

● Fırın tepsisine dizin ve 5 dakika süreyle 180 derecede pişirin.

● Çıkarıp limon kabuklarını serpin ve servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pastırmalı Kuşkonmaz Tarifi

 

Pastırma siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.