Havuçsuz da Güzel: Cevizli Kek

 

Kıvam ve tat vermekle kalmayıp tarçınla birleştiğinde rengini kek hamuruna katan ceviz içini, kek hamuruna ekledik bolca. Fırından çıktığında kokusuyla baş döndüren cevizli keki dilimleyerek servis ettik.

Benmari usulü eritilecek beyaz çikolatanın da cevizli kek tarifine çok ama çok yakışacağını ekledik. Kararı ve seçimi size bıraktık. Biz tercihimizi pudra şekerinden yana kullandık.

Cevizli Kek Tarifi

 

9 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

½ su bardağı zeytinyağı

½ su bardağı süt

1 adet muz

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

2 yemek kaşığı damla çikolata

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Kek yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin; yumurta, toz şeker ve muzu krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Pişirme önerisi:

Cevizli keki porsiyonluk muffin kalıplarında da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alıp toz şeker ilavesiyle, şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın.

Kabuklarını soyup küçük parçalara böldüğünüz muzu ekleyin.

Süt, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Keke asıl renk ve tadını verecek olan ince çekilmiş ceviz içi, damla çikolata, elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını katıp tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırma işlemini tamamlayın.

Kıvam alan kek harcını yağlanmış kek kalıbı ya da fırın tepsisine boşaltıp üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.

Oda sıcaklığında dinlendirip kalıbından çıkarttıktan sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.