Çayı Demleyin Siz: Cevizli Kurabiye

Çay saatinize eşlik edecek, üzeri hafif çatlamış ve ağızda dağılan cevizli kurabiyelerimiz var bugün. Hamurunda tereyağı ve tarçın saklı olan bu kurabiyeler oldukça lezzetli aynı zamanda. Vakit kaybetmeden mutfağa girip bir solukta hazırlayabileceğiniz kurabiyeleri, kapağı kapalı cam kavanozda uzun bir süre saklayabileceğinizin de müjdesini verelim.

Demli bir bardak çay ya da bir kupa kahve kararını sizlere bırakalım.

Cevizli Kurabiye Tarifi

12 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

Kurabiye hamuru için:

1 adet yumurta beyazı
2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
125 gram tereyağı
2 su bardağı un
½ çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

12 adet ceviz içi

Servisi için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri/tarçın karışımı

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Hazırladığınız kurabiyeleri, düşük ısıda ve kısa süre pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız kurabiyeleri, üzerine yumurta sarısı sürüp tarçın ekledikten sonra da fırınlayabilirsiniz.

Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine marmelat ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kurabiye hamuru için; dikkatli bir şekilde ayırdığınız yumurta akını derin bir karıştırma kabına aktarıp pudra şekeri ilavesiyle çırpın.

Sıvı yağ ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, tarçın, vanilya ve kabartma tozu ekledikten toparlanana kadar yoğurduğunuz kurabiye hamurunu, streç filmle sarıp 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Küçük parçalara ayırdığınız kurabiye hamurlarını yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yarım ay şeklinde ceviz içi bırakıp hafifçe bastırın.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20-25 dakika üzerleri çatlayana kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdikten sonra servis edin.