Sosunda Yoğurt Var: Cevizli Makarna

Bahar tazeliğini müjdeleyen Migroskop Dalından Sofraya” sayfalarını süsleyen, Migros taze reyonlarından satın alacağınız kabuklu cevizlerle hazırlayabileceğiniz farklı bir makarna sosu. Aynı zamanda süzme yoğurtlu olan cevizli makarna tarifi iştah açan görüntüsü ve tadıyla lezzet puanları silip süpürecek.

Cevizi farklı tariflerde kullanmak isteyenler buyursun.

Cevizli Makarna Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

1 paket kesme makarna
400 gram ceviz içi
6 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

4 adet ceviz içi
4 dal frenk soğanı

Püf noktası:

Makarnaları, derin bir tencerede kaynattığınız bol miktarda suda 8-10 dakika aralığında haşlamaya dikkat edin.

Haşlama suyunu süzdürdüğünüz makarnaları bekletmeden soslayın.

Ceviz içlerinin kabuklarını kolaylıkla soymak istiyorsanız kısa bir süre sıcak suda bekletin.

Nasıl Yapılır?

Küçük bir kaseye aldığınız ceviz içlerinin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Derin bir tencerede kaynamakta olan bol miktarda suya attığınız makarnaları 8-10 dakika aralığında haşlayın.

İnce kabuklarını soyduğunuz cevizleri havanda dövün ya da mutfak robotundan geçirin.

Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları incecik kıyın. Kenar kısımlarını aldığınız bayat ekmek dilimlerini ufalayın.

Dövülmüş ceviz içi, doğranmış sarımsak, ufalanmış ekmek içi ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırın. Son olarak eklediğiniz süzme yoğurt ve tuzla harmanlayın.

Bol suda haşlayıp suyunu süzdürdüğünüz makarnaları hazırladığınız süzme yoğurtlu, cevizli sosla buluşturup servis tabaklarına alın. İnce kıyılmış frenk soğanı ve ceviz içi ilavesiyle servis yapın.