Kim Demiş Evde Yapılmaz? Cezerye

Başta Adana ve Mersin olmak üzere pek çok ilimizle özdeşleşmiş bir tarif cezerye tarifi… Yapımı da oldukça basit. Gereken malzemeler: Havuç, toz şeker, fındık içi ve rendelenmiş Hindistan cevizi. Ev yapımı cezerye hazırlamak işte bu kadar kolay ve olay.

Çekilmiş Antep fıstığı yerine fındık ya da bademe de onay verdiğimiz unutulmasın, afiyet olsun.

5 kişilik

Cezerye Tarifi

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

6 adet orta boy havuç
400 gram toz şeker
200 gram ince çekilmiş fındık içi
200 gram rendelenmiş Antep fıstığı

Pişirme önerisi:

Soteleme işleminde az miktarda tarçın ekleyebilir, ılık olarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz havuçları yumuşayana kadar haşlayın.

Yumuşayıp haşlanan havuçların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Rendelenmiş havuçları, toz şeker ilavesiyle şeker kristalleri tamamen eriyene kadar karıştırarak kavurun.

İnce çekilmiş Antep fıstık içini katıp soteleme işlemini 5 dakika daha sürdürün.

Hazırladığınız sote havuç karışımını ocaktan alıp soğuttuktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına yayın.

Üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi eleyip tamamen kapladıktan sonra dilimler halinde sevdiklerinizle paylaşın.