Ispanaklı ve Cevizli: Çiçek Poğaça

Çiçek, hatta durun bir dakika dört yapraklı yonca formunda poğaçalarımız var. Körpe ıspanak yaprakları, lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta ve baharatlar ilavesiyle leziz bir harç hazırlıyor, pişirmeye gerek görmüyoruz. Oda sıcaklığında çözdürdüğümüz milföy hamurları tarifin ana malzemesi. Kendi hazırladığınız poğaça hamurunu da kullanabilirsiniz elbette. Bu önerimizi de buraya bırakalım.

Pratik bir şekilde hazırladığımız çiçek poğaçalarımız var. Buyurmaz mısınız?

Çiçek Poğaça Tarifi

8 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

400 gram körpe ıspanak yaprağı
1 su bardağı lor peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
8 adet ceviz içi

Püf noktası:

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürdükten sonra hafifçe açarak kullanın.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız ıspanaklı iç harca arzuya göre küflü peynir ekleyebilir, farklı baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz körpe ıspanak yapraklarını kağıt havlu yardımıyla kurulayıp elinizle bölün.

Lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.

Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını mutfak tezgahı üzerinde hafifçe açın.

Orta kısmına hazırladığınız ıspanaklı iç harçtan yerleştirip kenar kısımlarını orta noktada kapatın. Hamurların birleştiği yere ceviz içi kapatın.

Çırpılmış yumurta sarısını üzerlerine sürün. Kalan cevizleri küçük kırıklar halinde üzerlerine serpiştirin. Son olarak susamları ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.