Poğaça Kıskandırır: Çiçek Sosis

Yağlı hamur olarak da bilinen milföy hamurlarıyla oldukça kısa sürede hazırlanabilecek şekilli bir tarif çiçek sosis. Az miktarda labne peyniri ve uzun sosisler ilavesiyle rulo şeklinde sarılan milföy hamurlarına küçük çizikler atıyoruz. İki ucunu birleştirdikten sonra halka şeklini alan hamur işini önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Domates püreli ya da yoğurtlu dip soslar eşliğinde keyfine varacağınız pratik tarifimizde sıra!

Çiçek Sosis Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

4 adet milföy hamuru
4 adet sosis
2 yemek kaşığı labne peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı susam

Püf noktası:

Derin dondurucudan çıkartıp bir kez çözdürdüğünüz milföy hamurlarını yeniden dondurmayın.

Pişirme önerisi:

Labne peyniri yerine krem peynir kullanabilir, arzuya göre farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Önceden hazırladığınız dip soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını, hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın.

Eşit olarak paylaştırdığınız az miktardaki labne peynirini üzerlerine yayın. Orta kısımlarına sosisleri yerleştirip uzunlamasına sarın.

Belirli aralıklarla çizikler attığınız sosisli milföyü iki ucundan tutturun, gerekirse kısa bir kürdan yardımıyla destekleyin.

Çiçek şeklini alan sosisli milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Yumurta sarısı, zeytinyağı ve toz şekeri küçük bir kapta çırpın. Milföylerin üzerine sürüp susam serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın. Kısa bir süre oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz milföyleri ılık olarak servis edin.