MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dana Ciğer Kavurması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Ciğer, mutfağımızda önemli bir yeri olan güçlü malzemelerden biridir. Kavurması, sotesi, kızartması, kebabı, şişte olanı, köftesi, böreği, mangalı, hatta çorbası; Antep usulü olanı, Edirne’nin gözdesi, Arnavut’un bi’ tanesi derken liste uzar da uzar… Lakin uzatılmaması gereken tek bir şey vardır ki bu lezzetin, her hali ile sofranın başrol sahibi olmayı hak edecek kadar şahane ve besleyici olduğudur!

Dana ciğer kavurması, sakatat ailesine dahil olsa da hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek türü olarak bilinir ve tam da damak tadına hitap edecek hünere sahiptir. Bu lezzetten mahrum kalmak istemiyorsanız videomuzu izleyip hemen mutfağa doğru ilerlemenizde fayda var deriz.

Dana ciğer kavurması tarifi, dana ciğer kavurması nasıl yapılır ve daha birçok pratik ciğer tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

İsteğe göre yanında limon soslu soğan söğüş ile lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Dana Ciğer Kavurması Tarifi
MALZEMELER
  • dana ciğer

    300 gram
  • tereyağı

    1,5 yk.
  • soğan

    1 adet
  • maydanoz

    Yarım bağ
  • pul biber

    1 tk.
  • kekik

    1 tk.
  • karabiber

    1.5 çk.
  • tuz

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ciğerleri küp şeklinde doğrayın ve iyice yıkayın.

  • 2. Adım

    Daha sonra suyunu süzmesi için bir süzgeç içerisinde 10-15 dakika kadar bekletin. Kullanılacak tavayı iyice ısıtın ve ciğerleri ekleyin.

  • 3. Adım

    Ciğer suyunu salıp tekrar çektikten sonra tereyağını ekleyin ve tereyağının yanmasını önlemek amacıyla biraz zeytinyağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Ardından soğanları ekleyin, iyice kavurup kavurmanın piştiğinden emin olduğunuzda kalan baharatları ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip servis edebilirsiniz.