Meyve Saati Sürprizi: Çikolatalı Mandalina Dilimleri

Vitamini üzerinde meyve saatine çikolata kattık. Kışı kış yapan mandalina dilimlerini eritilmiş bitter çikolata, krema ve tarçının tat kattığı karışıma bulayıp tatlı bir sürpriz hazırladık. Kısa bir süre buzdolabında beklettiğimiz çikolatalı mandalina dilimlerini soğuk olarak servis ettik.

Çikolatalı meyve atıştırmalığına bayılacaksınız.

Çikolatalı Mandalina Dilimleri Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy mandalina
90 gram bitter çikolata
1/4 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı krema
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Püf noktası:

Kabuklarını soyduğunuz mandalinaların beyaz iplik kısımlarını almaya dikkat edin. Küçük küplere ayırdığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan su buharı üzerinde benmari usulü eritin. Suyun çikolataya temas etmemesine özen gösterin.

Servis önerisi:

Arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sap kısımlarını alıp kabuklarını soyduğunuz mandalinaların beyaz iplik kısımlarını dikkatli bir şekilde temizleyin.

Küçük küplere ayırdığınız bitter çikolatayı cam bir kaseye alın. Derin bir tencerede kaynamakta olan su üzerine yerleştirdiğiniz cam kasede bulanan bitter çikolata parçalarını aralarda karıştırarak eritin.

Krema ile karıştırıp parlaklık, tarçın ile harmanlayıp farklı bir tat verin.

Ayıklanmış mandalina dilimlerini eritilmiş bitter çikolataya batırıp yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine dizin.

Kıvam alması için buzdolabında beklettiğiniz çikolatalı mandalina dilimlerini rendelenmiş portakal kabuğu ilavesiyle bekletmeden servis edin.