Bir Dilim Mutluluk: Çikolatalı Mandalina

Hastalık savaşçısı, şifa kaynağı, kışı kış yapan meyve mandalina… C vitamini deposu, bağışıklığınızı güçlendiren mandalinayı meyve saatinde tüketmek yerine tatlı bir atıştırmalığa dönüştürüyoruz. Bitter çikolatayı, krema ilavesiyle eritiyor mandalina dilimlerine batırdıktan sonra Antep fıstığı kırıklarıyla buluşturuyoruz.

Çikolata kaplı mandalina dilimleri bitmek bilmeyen tatlı isteğinize #iyigelecek.

Çikolatalı Mandalina Tarifi

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

4 adet orta boy mandalina
1/2 su bardağı krema
180 gram bitter çikolata
1/4 çay kaşığı toz tarçın
1/2 su bardağı Antep fıstığı

Püf noktası:

Küçük bir sos tenceresine aldığınız bitter çikolata parçalarını kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan eritmeye özen gösterin.

Yarısını, eritilmiş bitter çikolataya batırdığınız mandalina dilimlerini yağlı kağıt üzerinde ve buzdolabında soğutun.

Kabuğunu soyduğunuz mandalinaların beyaz iplik kısımlarını almayı unutmayın.

Servis önerisi:

Çikolataya batırdığınız mandalina dilimlerini arzu ettiğiniz kuru yemiş kırığına batırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sap kısımlarını alıp kabuklarını soyduğunuz mandalinaları dilimlere ayırın. Beyaz iplik kısımlarını dikkatli bir şekilde temizlemeye özen gösterin.

Kremayı küçük bir sos tenceresine aktarın. Bitter çikolata parçalarını küçük kırıklara ayırın.

Krema içerisine kattığınız bitter çikolataları kısık ateşte erimeye bırakın. Ocaktan aldıktan sonra toz tarçın ilavesiyle çeşnilendirin.

Ayıklayıp kabuklarını soyduğunuz Antep fıstıkları mutfak robotu yardımıyla küçük kırıklar haline getirin.

Mandalina dilimlerini öncelikle eritilmiş bitter çikolataya, sonrasında Antep fıstığı kırıklarına batırıp yağlı kağıt üzerine dizin.

Çikolatanın kıvam alması için kısa bir süre buzdolabında beklettiğiniz mandalinaları soğuk olarak servis edin.