Çikolatalı Merengli Kek

İşte bitter çikolata ve pudra şekeriyle efsaneleşen, sufle tadında kek!

cikolatali-kek

6 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişme süresi: 50 dakika

Malzemeler

∙6-8 kişilik

Malzemeler

Keki için

125 gr tereyağı

100 gr bitter çikolata

3 yumurta

Yarım su bardağı pudra şekeri

2 çorba kaşığı kakao

Yarım su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı dövülmüş fındık 

Mereng için

3 yumurta akı

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 çay kaşığı elma sirkesi veya limon suyu

1 çorba kaşığı nişasta

80 gr (1 kare paket) bitter çikolata (rendelemiş)

Yapılışı

Keki pişireceğiniz kalıbın tabanına yağlı kağıt koyun ya da tereyağı ile yağlayın. (20 cm’lik          kelepçeli kalıp )

Keki için tereyağını küçük bir tavada eritin, çikolatayı parçalara ayırıp ekleyin ve tavanın altını kapatıp ara ara karıştırarak çikolatayı eritin. Biraz ılıdıktan sonra karıştırma kabına alın, şekeri ilave edip çırpmaya başlayın. 

Yumurtaları da ilave edip çırpmaya devam edin.

Un, kabarta tozu ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırın ve  hazırladığınız diğer karışıma ekleyin. Fındığı da ekleyip kısa bir süre karıştırın.

Hamuru kalıba döküp üzerini düzleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyup 30 dakika pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişecektir. Fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdan testi yapın.

Pişme süresinin sonuna doğru merenginizi hazırlayın. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kabın içine koyun. Bir fiske tuz ilave edip mikserle çırpmaya başlayın.

Pudra şekerini azar azar ilave ederek 4-5 dakika çırpın. Yumurta akları iyice kabarıp, bembeyaz, köpük köpük olunca sirke ve nişastayı koyun.

 Yarım dakika daha çırpıp çikolata rendesini ilave edin, karıştırın ve fırından çıkardığınız kekinizin üzerine (henüz sıcakken) koyup üzerini düzeltin.

Fırını 200 derecede ısıtın. Keki tekrar fırına koyup 10 dakika 200 derecede pişirdikten sonra fırını 150 dereceye getirip 15 dakika daha pişirin. Kekinizin üzeri kıtır kıtır olacak.

Keki fırından çıkarın ve soğutun. Kenarlarını bıçak yardımıyla dikkatlice sıyırıp kalıptan dikkatlice çıkarın. Üzeri kırılgan olacağından dikkatli olun.

Püf Noktası:

Merenginizin iyi kabarması için karıştırma kabı ile mikserin ucunun temiz ve kuru olması gerekli. Ayrıca iyi sonuç almak için yumurta aklarına hiç yumurta sarısı bulaşmamalıdır.