Kreması Bol Olacak: Çikolatalı Pasta

Oda sıcaklığında bekletilen malzemelerle hazırlanan kakaolu bir pandispanya… Bitter çikolata ilavesiyle hazırlanan bir pasta kremasıÇikolatalı pasta tarifinde bir araya geliyor, arzu edilirse araya meyve dilimleri ve çikolata parçaları giriyor. Soğuduktan sonra dilimler eşliğinde servis ediliyor.

Pasta severleri mutfağa alalım.

Çikolatalı Pasta Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 45 dakika
Pişirme süresi:  40 dakika

Malzemeler:

Pandispanyası için:

3 adet büyük boy yumurta
¾ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pandispanyayı ıslatmak için:

½ su bardağı süt

Kreması için:

3 su bardağı süt
¾ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
100 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Süslemesi için:

½ su bardağı file badem ya da fındık

Pişirme önerisi:

Pandispanya katları arasına arzuya göre muz dilimleri yerleştirebilir, hazırladığınız pastayı çikolata kırıklarıyla süsleyebilirsiniz.

Hazırladığınız pandispanpayı üç çeşit kata bölüp farklı malzemelerle değişik pastalar hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Pandispanya yapımı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta beyazlarını çok az miktarda tuz ilavesiyle köpük köpük olup katı bir kıvam alana kadar çırpın.

Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarısı, az miktarda içme suyu ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar çırpın. Köpük köpük olan yumurta beyazlarını çırpılmış yumurta sarılarına ekleyip alttan üste doğru bir spatula yardımıyla karıştırın.

Ayçiçek yağı, elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip yavaşça karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına yağlı kâğıt serip hazırladığınız kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttiğiniz pandispanyayı önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Kreması için; süt, toz şeker, un ve mısır nişastasını küçük bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra kısık ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Krema kıvam aldığında küçük küplere ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin. Ocaktan aldığınız kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Aralarda karıştırarak oda sıcaklığında dinlendirin.

Fırından çıkıp kısa bir süre dinlendirdikten sonra kalıbından çıkardığınız pandispanyayı bir pasta teli yardımıyla ortadan ikiye kesin.

Taban kısmını servis tabağına aldığınız panpispanyayı sütle ıslatın.  Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürüp kalan katı üzerine kapatın. Kalan kremayla üzerini sıvayıp file bademlerle süsledikten sonra dilimler halinde servis edin.