Çikolatalı Süt Dilimi

Çikolatalı süt dilimlerine çocuklar da büyükler de bayılacak.

cikolatali-sut-dilimi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Porsiyon sayısı: 12

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • ½ çay bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 pakat vanilin

Kreması için

  • 100 gram krema
  • 100 gram labne peyniri
  • 1 paket kremşanti tozu
  • 1 yemek kaşığı bal

Üzeri için

  • 2 paket bitter çikolata

Yapılışı

  1. Labne peyniri, krema, şanti ve balı mikser ile çırpıp kremayı hazırlayın ve dolaba kaldırın.
  2. Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın.
  3. Yumurta beyazını katı olana kadar çırpıp bir kenara alın.
  4. Yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  5. Suyu ve kuru malzemeleri de ilave edip el çırpıcısı ile karıştırın.
  6. Çırpılmış yumurta beyazlarını azar azar hamura ilave edip spatula ile karıştırın.
  7. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve hamuru boşaltın.
  8. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin 10-15 dakika kadar pişirin.
  9. Kek soğuduktan sonra kenarlarını kesip çıkartın.
  10. Keki ortadan ikiye kesin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
  11. Kekin diğer yarısını dilimler halinde kesin ve kremalı diğer kekin üzerine tek tek yerleştirin.
  12. Buzdolabında beklettikten sonra alt kısımdaki keki de üsteki keklerin boşluklarından kesin.
  13. Çikolatayı benmari usulü eritin süt dilimlerinin yarısına kadar çikolataya batırın.
  14. Buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

Servis Önerisi:

Süt diliminde önemli olan kenarların keskin olup kremanın akmamasıdır. Bu nedenle kekleri dilimlemeden önce buzdolabında veya kısa süreli dondurucuda bekletmelisiniz.