Tatlı Niyetine: Çilek Püreli Yoğurt

Mis kokulu çilekler olur da onlarla hazırlanan mini mini atıştırmalıklar, tatlı tarifleri olmaz mı? Olur elbette, çok da hafif olur. Kendi meyveli yoğurdunuzu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi az miktarda nişasta ilavesiyle hazırlayabileceğiniz çilek püresi, çilek dilimleri ve süzme yoğurtla harikalar yaratabilirsiniz.

Soğuduğunda dondurma hissi yaratan çilek püreli yoğurt tarifi ara öğün ve kahvaltılarınıza renk katacak.

Çilek Püreli Yoğurt Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

500 gram süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı bal
2 damla limon suyu
8 adet çilek

Çilek püresi için:

10 adet çilek
1 yemek kaşığı pudra şekeri
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Püf noktası:

Servis bardaklarına paylaştırdığınız çilekli yoğurt karışımının ara katlarında yulaf, pirinç patlakları ve kuru yemiş kırıklarına yer verebilirsiniz.

Servis önerisi:

Soğuk olarak servis edin.

Nasıl Yapılır?

Çilek püresi için; sap kısımlarını ayıklayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz çilekleri ortadan ikiye kesin.

Küçük bir sos tenceresine aldığınız çilekleri; pudra şekeri, su ve mısır nişastası ilavesiyle karıştırıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.

Ocaktan aldığınız çilekleri, blender yardımıyla püre haline getirip soğuması için ayrı bir yerde bekletin.

Süslemede kullanacağınız sap kısımlarını aldığınız çilekleri ince ince dilimleyin.

Suyunu süzdürdüğünüz koyu kıvamlı süzme yoğurdu; pudra şekeri, limon suyu ve bal ilavesiyle karıştırın.

Soğuttuğunuz çilek püresini servis bardaklarına paylaştırın. Çilek dilimlerini kenar kısımlarına dik bir şekilde yerleştirin.

Çırpılmış süzme yoğurdu ekleyip son halini verdiğiniz tatlı atıştırmalıkları soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.