Kalp Kalbe Karşı: Çilek Soslu Cheesecake

14 Şubat Sevgililer Günü‘ne yakışacak tatlı bir tarif, çilek soslu cheesecake2-15 Şubat Migroskop döneminde indirimli olarak satın alabileceğiniz labne peyniri ve yulaflı bisküvilerle pratik bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Pişirme işlemi gerektirmeyen cheesecake‘i nişasta ilavesiyle kısa bir süre pişirdiğimiz çilek püresi ile süslüyor, soğuttuktan sonra dilimler halinde servis ediyoruz.

Sevgiliye tatlı bir sürpriz; çilek soslu kalp cheesecake…

migrostvblog_cileklicheesecake_v1_140217-1

8 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

200 gram yulaflı bisküvi
50 gram tereyağı
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Kreması için:

1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
400 gram labne peyniri
200 gram krema
100 gram çilek
1 paket vanilya

Üzeri için:

400 gram çilek
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1/2 çay bardağı su

Püf noktası:

Cheesecake tabanını buzdolabında dinlendirin, hazırladığınız kremayı soğuttuktan sonra ekleyin.

Nişasta ilavesiyle hazırladığınız çilek sosu kısık ateşte hazırladıktan sonra kullanın.

Servis önerisi:

Soğuk olarak servis edin.

Nasıl Yapılır?

Cheesecake tabanı için; yulaflı bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Tereyağını kısık ateşte eritin.

Yulaflı bisküvi, eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu bir spatula yardımıyla karıştırıp kıvam almasını sağlayın.

Kenar kısımlarını alüminyum folyoyla sardığınız kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız bisküvi karışımını aktarıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Kreması için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta sarısı ve pudra şekerini çırpın.

Krema, labne peyniri ve vanilya ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün. Temizledikten sonra püre haline getirdiğiniz çilekleri ekleyip dinlenen cheesecake tabanı üzerine hazırladığınız kremayı ilave edin.

İki kat halinde hazırladığınız cheesecake’i soğuması için buzdolabına kaldırın.

Çilek sos için; bol suda yıkayıp temizlediğiniz çilekleri püre haline getirdikten sonra küçük bir sos kabına aktarın. Su ilavesiyle açtığınız buğday nişastasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Kıvam alan püreyi ocaktan alıp buzdolabından çıkardığınız cheesecake üzerine yayıp kısa bir süre daha dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz.