Bir Bardak Mutluluk: Çilekli Mus

Beyaz çikolata ilavesiyle hazırlanan mus karışımı servis bardaklarına paylaştırılıp derin dondurucuya kaldırılır. Toz şeker ve az miktarda nişasta ilavesiyle hazırlanan çilek püresi üzerine eklenip iki renkli olarak hazırlanır. Özenle hazırladığınız çilekli mousse tatlısı yaz sıcaklarına iyi gelir.

Çilekli Mus Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

200 gram beyaz çikolata

1 adet yumurta sarısı

¾ çay bardağı krema

200 ml. soğuk krema

¾ çay bardağı süt

Üzeri için:

200 gram çilek

2 yemek kaşığı toz şeker

½ su bardağı su

1 yemek kaşığı buğday nişastası

Pişirme önerisi:

Beyaz çikolata yerine bitter çikolata kullanabilir tatlıyı iki renkli hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuvertür beyaz çikolatayı keskin bir bıçak yardımıyla incecik kıyın.

Süt ve az miktardaki kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynama noktasına getirin.

Ayrı bir yerde çırptığınız yumurta sarısını ılıştırarak ocaktan aldığınız ve kaynama noktasına getirdiğiniz krema karışımına ekleyin.

Doğranmış beyaz çikolatayı ilave edip kıvam alana kadar hızlıca karıştırın. Cam bir kâseye aktardığınız soğuk kremayı 2 dakika kadar yüksek devirde çırpın.

Hazırladığınız beyaz çikolatalı karışımı, çırpılmış soğuk kremaya ekleyip alttan üste doğru bir spatula yardımıyla karıştırın.

Servis bardaklarına paylaştırdığınız mus karışımını derin dondurucuya kaldırıp soğuması için 2 saat kadar bekletin.

Çilek sosu için; sap kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız çilekleri rondodan geçirip püre haline getirin. Toz şeker, nişasta ve su ilavesiyle kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.

Derin dondurucudan çıkardığınız tatlıların üzerine paylaştırıp soğuk olarak servis edin.