Meyvelerin En Güzeline: Çilekli Pasta

Mevsimin önce çıkan meyvelerinden biri olan çilekleri özenle temizledikten sonra iri parçalar halinde dilimledik. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayrı kaplara ayırıp toz şeker ilavesiyle çırptık. Fırında pişen pandispanyayı ortadan ikiye kestikten sonra çırpılmış krema ve çilek dilimleriyle süsleyip soğuttuktan sonra hazırladığımız çilekli pastayı dilimler halinde servis ettik.

Çilekli pastaya hayır denir mi hiç?

Çilekli Pasta Tarifi

 

8 dilim

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

Pandispanyası için:

3 adet yumurta

¾ su bardağı toz şekeri

3 yemek kaşığı ılık su

½ çay kaşığı limon suyu

¾ su bardağı un

½ su bardağı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pandispanyayı ıslatmak için:

½ su bardağı süt

Kek kalıbını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Kreması için:

300 ml. süt kreması

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Ara katı ve süslemesi için:

400 gram çilek

50 gram beyaz çikolata

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, pandispanya yapımında kullanacağınız yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatlice ayırın. Yumurta beyazlarını, katı bir kıvam alıp köpük köpük olana kadar çırpmaya özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Çilekli pastanın ara katında kullanmak üzere muhallebi kıvamında bir krema hazırlayabilir, üzerini çırpılmış krema ve çilek dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Çilekli pastanın pandispanyası için; yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın.

Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla hızlı devirde çırpmaya başlayın. Taze sıkılmış limon suyu ve toz şekerin yarısı ilavesiyle köpük köpük olup katı bir kıvam alana kadar çırpma işlemini sürdürün.

Diğer kaba ayırdığınız yumurta sarılarını kalan toz şeker ilavesiyle çırpmaya başlayın. Toz şeker taneleri tamamen eridiğinde ılık suyu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Son olarak; elenmiş un, buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklediğiniz yumurta sarılı karışımı tahta bir spatula yardımıyla karıştırıp kıvam almasını sağlayın.

Pişirme işleminde kullanacağınız kelepçeli kek kalıbını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayıp hazırladığınız kek karışımını içerisine aktarın. Eşit oranda kabarması için üzerini düzelttiğiniz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında ve hafif bir renk alana kadar pişirin.

Kreması için; ayrı bir karıştırma kabına aktardığınız süt kremasını, pudra şekeri ilavesiyle çırpıp kıvam alması için buzdolabında soğutun. Bol suda yıkadıktan sonra uç kısımlarını aldığınız çilekleri iri parçalar halinde doğrayın.

Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkarttığınız pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Taban kısmını geniş bir pasta tabağına yerleştirip az miktarda sütle ıslatın.

Krema ve doğranmış çilek dilimleriyle süsledikten sonra iç kısmını ıslattığınız pandispanyayı üzerine kapatıp kalan krema ve çilek dilimleriyle süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimler eşliğinde servis edin.