Meyve Aşkına: Çilekli Tiramisu

Mascarpone peyniri ve kedi dili olarak da bilinen savoyar bisküvilerle hazırlanan nefis tatlı tiramisu tarifini çilekli olarak hazırlıyoruz. Çilek şurubuna batırdığımız bisküvileri porsiyonluk kalıplara yerleştirip mascarponeli krema ve çilek dilimleriyle süsledikten sonra soğuk olarak servis ediyoruz.

Çilek aşkına hazırladığımız bahar tatlısının tadına bakmak isteyenler el kaldırsın.

Çilekli Tiramisu Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

24 adet kedidili bisküvi
400 gram çilek
1/2 su bardağı file badem

Kreması için:

3 adet büyük boy yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
250 gram mascarpone peyniri
1 paket sıvı krema

Bisküvileri ıslatmak için:

200 gram çilek
4 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Püf noktası:

Krema ve mascarpone peynirini soğuk olarak kullanmaya özen gösterin. Arzuya göre vanilya özütü ekleyin.

Yapılışı:

Tiramisu kreması için; krema yapımında kullanacağınız toz şeker ve suyu şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Soğuması için kenarda bekletin.

Yumurta sarılarını geniş bir kaseye alıp çırpmaya başlayın. Soğuyan şurubu sicim gibi akıtarak çırpma işlemini beyaz bir renk alana kadar sürdürün. Kıvam alan karışımı buzdolabına alıp soğutun.

Soğutulmuş mascarpone peyniri ve kremayı ayrı bir kapta, koyu bir kıvam alana kadar çırpın.

Yumurtalı karışımı buzdolabından çıkartıp peynirli karışıma ilave edin. Alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırın.

Bisküvileri ıslatmak için; bol suda yıkadığınız çilekleri küçük küpler halinde doğrayın. Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız karışımı blenderdan geçirip soğuttuktan sonra su ile kıvamını açın.

Tiramisu yapımında kullanacağınız çilekleri ince ince dilimleyin. Hazırladığınız şurup karışımına kedi dili bisküvileri batırıp porsiyonluk kalıplara dizin. Üzerini hazırladığınız krema ve çilek dilimleriyle kapatın. File badem serpiştirip aynı işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

Arzuya göre elenmiş kakao ve çilek dilimleriyle süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.