Rengini Çilekten Alır: Çilekli Yoğurtlu Dondurma

Koyu kıvamlı yoğurtlarla hazırlayabileceğiniz, az ve öz malzemeli dondurmalarımız var. Mevsim meyvelerinden taze çileklerle hazırlayabileceğiniz yoğurtlu dondurma tarifine arzu ettiğiniz aromayı katabilir, farklı tatlar yakalayabilirsiniz.

Siz ayıklanmış çilekleri şimdiden derin dondurucuya kaldırıp bekletmeye başlayın, biz de tarifin yapım aşamalarına geçelim. “Yoğurttan dondurma mı olurmuş?” demeyin, bu tadı çok seveceksiniz.

Ev Yapımı Yoğurttan Dondurma

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Malzemeler:

400 gram çilek
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı bal
4 dal taze nane
1 çay kaşığı vanilya özütü

Püf noktası:

Dondurma yapımı öncesinde bol suda yıkayıp sap kısımlarını temizlediğiniz çilekleri derin dondurucuda bekletin.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp sap kısımlarını aldığınız çilekleri derin dondurucuda bekletin.

Dondurulmuş çilek, koyu kıvamlı yoğurt, bal, taze nane yaprakları ve vanilya özütünü püre haline gelene kadar karıştırın.

Porsiyonluk dondurma kalıplarına boşaltıp içlerine çubuklarını yerleştirin.

Derin dondurucuya kaldırdığınız ev yapımı çubuk dondurmaları kıvam aldıktan sonra soğuk olarak servis edin.