Afiyetle Yenir: Çıtır Hamsi

Balıkların kralı hamsi takıldı bugün oltamıza. Migros taze balık reyonlarından aldığımız iri boy hamsileri tek tek ayıkladık. Kılçıklarını temizlediğimiz hamsileri, baharatlarla tatlandırdığımız mısır ununa bulayıp kısık ateşte kızarttık. Ağır ağır piştikten sonra çıtır bir hal alan hamsileri yemeye doyamadık.

Çıtır hamsi salatasız olmaz diyenleri de pancar salatası tarifimize alalım.

Çıtır Hamsi Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

600 gram hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kızartmak için:

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

İç organlarını ve kılçık kısımlarını bütün olarak çıkardığınız hamsileri bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra kızartın.

İç kısımlarını temizlediğiniz hamsileri tuzlu suda bekleterek de pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Baharatlı mısır ununa buladığınız hamsileri, az yağda ve yağsız tavada kızartmak yerine yağlı kağıt serili fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Sıcak olarak servis edin.

Nasıl Yapılır?

İç kısımlarını ve kılçıklarını çıkardığınız hamsileri bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün.

Mısır unu, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi derin bir tabakta harmanlayın.

Suyunu süzdürdüğünüz hamsileri deri kısımları üstte kalacak şekilde birbirlerine yapıştırıp mısır ununa bulayın.

Geniş bir tavayı az miktarda yağla yağlayıp mısır unlu hamsileri tek tek dizin. Kısık ateşte, mısır ununu yakmadan alt üst ederek pişirin. Ilık olarak servis edin.