Tadı Sosuyla Güzel: Çıtır Tavuk Kanatları

Mayonez bazlı ranch sos ya da ev yapımı acılı domates sosu eşliğinde servis edebileceğiniz leziz bir tavuk tarifi. Sırasıyla; baharatlı un karışımı, çırpılmış yumurtalı sütlü karışım ve mısır cipsi kırıklarına buladığımız çıtır tavuk kanatları tarifi piknik sofralarına da yakışacak.

Tarifin sırrı pişirme önerisi ve püf noktalarında saklı. Hazırsanız mutfağa giriyoruz.

Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

800 gram tavuk kanadı
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket mısır cipsi
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Kızartma işlemi öncesinde tavuk kanatlarını yaklaşık 10 dakika kadar haşlayıp kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra derin ve kızgın yağda kızartın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, tavuk kanatlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz.

Yapılışı:

Bol suda yıkadığınız tavuk kanatlarını derin bir tencerede kaynamakta olan suda, 8-10 dakika aralığında haşlayın. Kısa bir süre haşladığınız tavuk kanatları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Derin bir kaseye kırdığınız yumurtaları, süt yardımıyla karıştırın.

Mutfak robotundan geçirdiğiniz ya da küçük kırıklara ayırdığınız mısır cipsini düz bir tabağa alın.

Un, mısır nişastası, toz kırmızı biber, köri, tuz ve karabiber ilavesiyle harmanlayın.

Haşlayıp kuruladığınız tavuk kanatlarını; öncelikle un karışımına ardından çırpılmış yumurta karışımına ve mısır cipsi kırıklarına bulayın.

Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Panelenmiş tavuk kanatlarını; kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirip renk alana kadar kızartın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin.