Tüm Yemeklerle Dost: Çoban Salatası

Akla hayale gelebilecek tüm salataların atası, suyuna ekmek banılması adetten olan bir salata tarifidir çoban salatası.

Her evde bulunabilecek ekonomik malzemelerle hızlıca hazırlanır. Sızma zeytinyağının lezzetiyle buluşan salatalık malzemeler dile gelir. Izgara tariflerinden sulu yemeklere kadar pek çok farklı seçenekle birlikte tüketilebilir.

Çoban Salatası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 adet büyük boy domates

4 adet orta boy salatalık

2 adet orta boy kırmızı soğan

6 adet orta boy yeşil sivribiber

10 adet siyah zeytin

½ çay bardağı sızma zeytinyağı

1 adet taze sıkılmış limon suyu

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Damak tadınıza göre kullandığınız taze sıkılmış limon suyu ve üzüm sirkesi miktarını azaltıp arttırabilir, arzuya göre kırmızı soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovduktan sonra da salata yapımında kullanabilirsiniz.

Kullandığınız domates ve salatalıkların kabuklarını arzuya göre soyduktan sonra da kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Orta sap kısımlarını aldığınız domatesleri ortadan ikiye kesip küçük küpler halinde doğrayın. Uç kısımlarını aldığınız salatalık ve yeşil sivribiberleri domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.

Kabuklarını soyduğunuz kırmızı soğanları diğer salatalık malzemelerle uyumlu olacak şekilde kesip tüm malzemeyi geniş bir salata kâsesinde harmanlayın.

Arzuya göre siyah zeytinleri ekleyin ya da servisi esnasında kullanmak üzere bir kenarda bekletin.

Salatanın sosu için; sızma zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, üzüm sirkesi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salataya ekleyip bekletmeden servis edin.