Çökertme Kebabı

Türk mutfağının geleneksel et yemeklerinden biri; çökertme kebabı tarifi MigrosTV’de.

cokertme-kababi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

  • ½ kilo dana biftek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 ader patates
  • 1 su bardağı yoğurt

Yapılışı

  1. Etleri jülyen şeklinde doğrayın.
  2. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak bir kaba alın.
  3. Tuz ve sirkeyi ilave ederek etleri içinde en az yarım saat bekletin.
  4. Sos tavasına sıvı yağ koyun rende domatesi içinde kaynatın ve biber salçasını ilave edin.
  5. Tuz ve kekik serpiştirip 1 kahve fincanı su ile birlikte kaynatın ve ocaktan alın.
  6. Patatesleri mümkün olan en ince şekilde kibrit çöpü şeklinde kesin ve sıvı yağda kızartın.
  7. Marine edilmiş etleri yüksek ısıda çok az yağ ile pişirin.
  8. Servis tabağına önce kızarmış patatesleri yerleştirin üzerine yoğurdu dökün.
  9. Salçalı sosu da ilave ettikten sonra etleri en üst kısmına yerleştirin.

Afiyetler olsun.

Pişirme ve Servis Önerisi:

Dilerseniz yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ilave edebilir ve közlenmiş domatesle servis edebilirsiniz.