Türk mutfağının geleneksel et yemeklerinden biri; çökertme kebabı tarifi MigrosTV’de.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
- ½ kilo dana biftek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 ader patates
- 1 su bardağı yoğurt
Yapılışı
- Etleri jülyen şeklinde doğrayın.
- Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak bir kaba alın.
- Tuz ve sirkeyi ilave ederek etleri içinde en az yarım saat bekletin.
- Sos tavasına sıvı yağ koyun rende domatesi içinde kaynatın ve biber salçasını ilave edin.
- Tuz ve kekik serpiştirip 1 kahve fincanı su ile birlikte kaynatın ve ocaktan alın.
- Patatesleri mümkün olan en ince şekilde kibrit çöpü şeklinde kesin ve sıvı yağda kızartın.
- Marine edilmiş etleri yüksek ısıda çok az yağ ile pişirin.
- Servis tabağına önce kızarmış patatesleri yerleştirin üzerine yoğurdu dökün.
- Salçalı sosu da ilave ettikten sonra etleri en üst kısmına yerleştirin.
Afiyetler olsun.
Pişirme ve Servis Önerisi:
Dilerseniz yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ilave edebilir ve közlenmiş domatesle servis edebilirsiniz.