Çıtır Çıtır: Çörek Otlu Poğaça

Davetsiz misafirlere sadece 45 dakikada hazır edebileceğiniz çörek otlu poğaça, dumanı üstünde çay keyfine, keyifli sohbetlerinize eşlik etmek için bekliyor…

pogaca

8 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağ
6 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
4-5 su bardağı un
Üzeri için Çörekotu

İç malzemesi:

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri

Püf Noktası:

Unun cinsine ve yumurtaların büyüklüğüne bağlı olarak yumuşak bir hamur elde etmek için un kontrollü olarak ilave edilmelidir.

Nasıl Yapılır?

Önce 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayrın.

Kalan malzemeler ile fazla sert olmayan bir hamur hazırlayın.

Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alıp içerisine peynir karışımından koyup yuvarlayın.

Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.

Tepsiye pişirme kağıdı serip, 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.