Creme Brulee Nasıl Yapılır?

Karamele bayılanlara bir Fransız tatlısı; Creme brulee! Kolay ve tam kıvamında tarifiyle MigrosTV’de.

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 kaşık toz şeker
  • 35 gram tereyağı
  • 1 bardak krema
  • Yarım bardak süt
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  1. Fırını 150 dereceye önceden ısıtın.
  2. Yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı beyaz şeker ve vanilya özünü kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
  3. Bir tencereye krema dökün ve neredeyse kaynamaya gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Kremayı hemen ısıdan çıkarın. Yumurta sarısı karışımına krema karıştırın; birleştirilene kadar çırpın.
  4. Tavaya krem karışımı dökün. Karışımı ısıdan çıkarın ve sığ bir ısıya dayanıklı çanağa dökün.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve oda sıcaklığına soğutun. En az 1 saat veya gece boyunca soğutursanız mükemmel olur.
  6. Küçük bir kapta kalan 2 yemek kaşığı beyaz şeker ve kahverengi şekeri birleştirin. Bu karışımı muhallebi üzerine eşit olarak eleyin. 
  7. Isıdan çıkarın ve soğumaya bırakın. Muhallebi tekrar ayarlanana kadar soğutun.