Salatada Sakatat Lezzeti: Dana Dilli Salata

Çeşit çeşit “Taze Sakatat” Migros’ta sayfalarında indirimli fiyatıyla bulabileceğiniz dana dil ile salata tarifi hazırlıyoruz bugün. Kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve limon dilimi ilavesiyle haşladığımız dana dili soğuttuktan sonra ince ince dilimleyip yeşilliklerle buluşturuyoruz.

Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi ve tuz ilavesiyle hazırladığımız salata sosuyla çeşnilendirdiğimiz taze sakatatlı salata tarifimiz damak tadınıza #iyigelecek!

MigrosTV mutfağında yıldız ürünümüz dana dil.

Dana Dil Salatası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

1 adet dana dil
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 dilim limon

Salatası için:

1 paket karışık yeşillik
4 adet cherry domates
2 adet mini turp
2 adet orta boy salatalık turşusu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1/4 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Düdüklü tencereye aldığınız dana dili, arzu ettiğiniz kök sebze ve aromatik bitkilerle birlikte haşlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Dana dili düdüklü tencereye alın. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve limon dilimini ekleyin.

Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle, 35-40 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz dana dili oda sıcaklığında dinlendirin.

Ilındıktan sonra üzerindeki kalın deriyi soyup keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz yeşillikleri derin bir salata kasesine alın.

Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Salatalık turşularını iri küpler halinde kesin. Mini turpları ince ince dilimleyin.

Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir salata kasesinde karıştırın.

Hazırladığınız sosu, doğranmış tüm salatalık malzemelerini eklediğiniz karışık yeşilliklerle harmanlayın.

İnce ince kestiğiniz dana dil dilimleri eşliğinde bekletmeden servis edin.